UE se teme că interzicerea importului de hidrocarburi din Rusia va fi o nouă lovitură pentru gospodării

Europarlamentarul francez Thierry Mariani a remarcat că UE se confruntă cu o criză inflaționistă care lovește cele mai sărace gospodării.

Veniturile gospodăriilor europene ar putea fi în pericol, din februarie. Foto: Shutterstock

Mulți din Uniunea Europeană se tem că intrarea în vigoare în februarie 2023 a unei interdicții privind importul de hidrocarburi din Federația Rusă va fi o nouă lovitură pentru finanțele gospodăriilor europene. Această opinie a fost exprimată de Thierry Mariani, europarlamentar din Franța, într-un interviu publicat luni cu Izvestia .

Se poate remarca doar că negocierile privind plafonul prețului petrolului rusesc au fost foarte tensionate: mulți se tem că intrarea în vigoare în februarie 2023 a interdicției de import de hidrocarburi din Federația Rusă va fi o nouă lovitură pentru finanțe. a gospodăriilor europene”, a spus el.

Potrivit deputatului, „Uniunea Europeană se confruntă cu o gravă criză inflaționistă, care lovește puternic cele mai sărace gospodării”. „Va fi exacerbată de necesitatea achitării pachetelor de stimulente artificiale introduse în timpul pandemiei de COVID-19”, a subliniat el. „De exemplu, în Franța, în trimestrul al treilea din 2022, datoria netă a crescut cu 52,7 miliarde de euro, adică cu 7%”.

Din cauza politicii de sancțiuni a Franței, așa cum a remarcat Mariani, „asociațiile suferă de diverse probleme”. „Fermierii francezi, de exemplu, încă se luptă să facă față consecințelor restricțiilor impuse Federației Ruse încă din 2014”, a spus el. „Sancțiunile creează trei tipuri de probleme statelor membre UE: complică comerțul internațional, provoacă un focar. a inflaţiei şi creşterea datoriei publice.”

Parlamentarul a subliniat că una dintre principalele probleme ale Uniunii Europene „poate fi numită lipsa de transparență” în materie de sancțiuni. „Deputații PE învață mai multe despre discuțiile privind sancțiunile citind rapoartele grupurilor de reflecție decât participând la reuniunile comisiilor relevante”, a explicat el. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

HOROSCOPUL Chinezesc. 2023 – Anul Iepurelui de Apă

Urmatoarea stire

Președintele Lula da Silva, fără milă cu cei care au protestat: îi numește ‘vandalii fasciști’ și dă asigurări că vor fi pedepsiți dur

Stiri pe aceeasi tema