UE aprobă un împrumut de 5 miliarde de euro pentru Ucraina

UE a aprobat un împrumut de 5 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina în lupta împotriva Rusiei. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European, 534 de eurodeputați au votat în favoarea finanțării, 30 s-au opus și 26 s-au abținut, transmite Sky News.

Banii fac parte dintr-un pachet total de 9 miliarde de euro, din care 1 miliard de euro fusese deja acordat.

În comunicatul UE se arată că:

„Nevoile de finanțare externă ale Ucrainei au crescut rapid din cauza invaziei rusești; pe lângă pagubele enorme provocate drumurilor, podurilor, fabricilor, caselor, spitalelor și altor infrastructuri fizice, țara și-a pierdut și accesul la piețele financiare internaționale”.

„După promisiunile de sprijin financiar bilateral și multilateral, rămâne un deficit rezidual de finanțare de 9,8 miliarde de euro, potrivit Fondului Monetar Internațional.”

„O condiție prealabilă, inclusă în text, pentru acordarea asistenței este ca Ucraina să respecte mecanismele democratice eficiente, în pofida concentrării puterii în timpul războiului în ramura executivă.”

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

PRO TV o îngroapă definitiv pe Dana Budeanu! Este cea mai cruntă lovitură pentru vedetă. Nu se aștepta la așa ceva

Urmatoarea stire

“România va primi 2,6 miliarde euro, primii bani din PNRR, ca urmare a progreselor sale”

Stiri pe aceeasi tema

Germania se îndreaptă spre recesiune!

Institutul Economic German (IW) a avertizat marţi, 27 septembrie, că Germania se îndreaptă spre recesiune, urmând să înregistreze…