Ucrainenii au atacat din nou Moscova. O clădire din cartierul de afaceri a fost lovită de o dronă VIDEO


Vineri, 18 August 2023, ora 09:06

200 citiri

Clădirea a fost avariată FOTO Twitter

O explozie a avut loc vineri dimineață, 18 august, la Centrul Expozițional din cartierul de afaceri din Moscova.

Deși mai multe filmări au surprins o dronă care a survolat Moscova, înainte de a exploda, Ministerul rus al Apărării susține că antiaeriana ar fi doborât aparatul înainte să lovească acoperișul clădirii.

Apărarea aeriană a distrus o dronă ucraineană care nu a provocat pagube sau victime, au declarat autorităţile, pe fondul creşterii numărului de astfel de atacuri care vizează capitala Rusiei, informează AFP.

”În această noapte, în timpul unei încercări de a atinge Moscova, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă. Carcasa dronei a căzut în zona Centrului de expoziţii şi nu a provocat pagube semnificative clădirii”, a declarat primarul Serghei Sobianin.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a fost efectuat de Kiev la ora locală 04:00 (01:00 GMT) şi a vizat ”obiecte situate în Moscova şi regiunea Moscovei”.

”O prăbuşire parţială a zidului exterior a fost constatată la unul din pavilioanele Centrului de expoziţii”, a informat agenţia de ştiri TASS, citând serviciile de urgenţă.

Potrivit TASS, spaţiul aerian din apropierea aeroportului internaţional Vnukovo din Moscova a fost închis, iar plecările şi sosirile de pe acest aeroport au fost întârziate.

Atacurile cu drone în interiorul teritoriului rus sunt în creştere de câteva săptămâni, cel mai adesea fără a provoca pagube sau victime, şi vizează în special capitala Rusiei.

Armata rusă a anunţat pe 11 august că a distrus o dronă ucraineană într-o zonă de pădure la vest de Moscova.

La sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august au fost distruse drone deasupra cartierului de afaceri din vestul capitalei ruse, provocând uşoare avarii faţadei a două turnuri. În mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat la sfârşitul lunii iulie faptul că ”războiul soseşte pe teritoriul Rusiei”.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema