Ucrainenii apără pozițiile din DonbasRăzboiul din Ucraina a ajuns la ziua 311. Forțele ucrainene duc lupte grele pe tot teritoriul țării lor, dar mai ales în zona Donbas, unde, potrivit lui Volodimir Zelensky, își mențin pozițiile împotriva trupelor ruse și fac mici progrese în unele zone.

Potrivit președinteleui Ucrainei, forțele ucrainene își mențin pozițiile împotriva trupelor ruse din regiunea Donbas de est și fac mici progrese în unele zone. Zelensky a adăugat că orașul Kiev și-a consolidat capacitatea antiaeriană și o va consolida și mai mult în noul an pentru a se proteja pe sine și pe întreg continentul european.

Rusia a lansat în ultima zi cinci rachete și 29 de lovituri aeriene, fiind cel puțin 80 de bombardamente în toată Ucraina, a transmis sâmbătă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, conform The Kyiv Independent, citat de Hotnews.

GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei

Ce trupe și echipamente militare ar fi pierdut Rusia, conform ultimei estimări publicate sâmbătă de Armata Ucrainei:

  • 105.960 de soldați
  • 3.029 de tancuri
  • 6.075 de vehicule blindate de luptă
  • 4.707 de vehicule
  • 2.016 sisteme de artilerie,
  • 423 de sisteme multiple de rachete,
  • 213 sisteme de apărare aeriană,
  • 283 de avioane, 26 de elicoptere și 16 ambarcațiun

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a raportat, de asemenea, distrugerea a cinci unități cu echipament militar rusesc „de diferite tipuri”, a unui sistem de rachete antiaeriene și a unui depozit de muniții în regiunea Zaporojie.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Vladimir Putin nu a renunțat la planurile sale de a ”controla Ucraina” și a avertizat lumea să ”se pregătească pentru o durată lungă” (n.n. a războiului). Stoltenberg a declarat agenției de presă dpa că Rusia a mobilizat ”multe trupe noi” și ”a demonstrat dorința de a suporta pierderi dureroase”.”Nu s-a terminat!”, ”nu ar trebui să subestimăm Rusia”, a mai spus Stoltenberg.

Peste 1.322 de copii au fost victime în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. Potrivit unei postări a procurorului general al Ucrainei, numărul oficial al victimelor copii, la 30 decembrie, este de 450 de decese și 872 de răniți, se arată în comunicat, arată tvr.ro.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în conflictul militar

Ziua 309 de război: Ucraina ar fi fost atacată „masiv” de armata lui Vladimir Putin. Peste 120 de rachete de croazieră au fost lansate asupra țării, cu trei zile înainte de Anul Nou

Ziua 308 de război: Planul de pace în zece puncte al lui Volodimir Zelenski / Oficialii de la Kiev cer bisericii moscovite din Ucraina să se dezică de Rusia: „Spuneți că Putin este Satana, iar Patriarhul Kiril un diavol!”/ Rusia încearcă să recucerească orașele pierdute

Ziua 305 de război: Volodimir Zelenski, în mesajul din Ajun: „Speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă. Ucrainenii îşi vor crea propriul miracol de Crăciun, arătând că vor rămâne neînvinşi în ciuda atacurilor ruseşti”

Ziua 304 de război: Cinci morți și 20 de răniți într-un bombardament al Rusiei în centrul Hersonului, în Ajunul Crăciunului / Volodimir Zelenski: „Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea” / FOTO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Ziua 303 de război: Vladimir Putin numește pentru prima dată luptele din Ucraina „război” și spune că „obiectivul nostru este să îi punem capăt” / Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei, la întoarcerea din America: „Ne pregătim, ne întărim forţele comune”

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine a câștigat Finala Stand-Up Revolution sezonul 2. Mădălin Cîrje a obținut premiul de 20.000 de euro

Urmatoarea stire

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani. A fost primul care a demisionat în ultimele secole

Stiri pe aceeasi tema