Ucraina este “într-o poziţie bună” pentru o contraofensivă / Submarinele ruseşti sunt mai active în AtlanticZelenski: Xi Jinping exprimă “cuvinte de susţinere” pentru acordul privind cerealele

Liderul chinez Xi Jinping a exprimat “cuvinte de susţinere” pentru Iniţiativa privind Marea Neagră şi continuarea acesteia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său nocturn din 26 aprilie. 

“Este foarte important ca China să împărtăşească opiniile noastre privind libertatea de navigaţie şi comerţul”, a adăugat Zelenski.

Zelenski a discutat cu Xi Jinping pe 26 aprilie pentru prima dată de la începutul invaziei totale a Rusiei în Ucraina.

Acordul privind cerealele mediat de ONU şi Turcia, semnat pentru prima dată în iulie 2022, a fost primordial pentru a domoli creşterea preţurilor la alimente la nivel mondial. 

Submarinele ruseşti sunt “mai active” în Atlantic, în pofida conflictului actual din Ucraina

În timp ce Rusia îşi continuă lupta în Ucraina, armata americană constată că forţele ruseşti din alte părţi “nu au fost afectate în mod negativ” de războiul din Ucraina.

Cel mai important general american din Europa a declarat miercuri că patrulele submarinelor ruseşti au crescut în tot Atlanticul.

“Una dintre aceste forţe sunt forţele lor submarine. Este greu să vorbeşti în public, după cum bine ştiţi, domnule, despre războiul submarin şi despre eforturile noastre în această privinţă. Dar pot spune că ruşii sunt mai activi decât i-am văzut în ultimii ani, iar patrulele lor în Atlantic şi în tot Atlanticul sunt la un nivel ridicat, de cele mai multe ori la un nivel mai ridicat decât am văzut în ultimii ani”, a declarat miercuri generalul Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA, în faţa Comisiei pentru servicii militare din Camera Reprezentanţilor.

“Şi acest lucru se întâmplă, aşa cum aţi subliniat, în ciuda tuturor eforturilor pe care le întreprind în interiorul Ucrainei”, a spus el.

ŞTIREA INIŢIALĂ

“Conform modelării pe care am făcut-o foarte atent cu ei, ucrainenii sunt într-o poziţie bună”, a declarat şeful Comandamentului European al Statelor Unite, generalul Christopher Cavoli, adăugând că SUA au lucrat cu ei la un posibil atac surpriză. 

Cavoli a mai spus că forţele terestre ale Rusiei sunt astăzi mai mari “decât era la începutul conflictului”, în ciuda faptului că au suferit numeroase pierderi în războiul său împotriva Ucrainei, conform CNN.

În afară de forţele sale terestre, Rusia mai are la dispoziţie o serie de opţiuni, a spus el.

Forţele aeriene “au pierdut foarte puţin; au pierdut 80 de avioane”, a spus el. “Mai au încă 1.000 de avioane de luptă şi bombardiere de luptă”.

“Aşa că încă mai folosesc toată această putere convenţională, de asemenea, şi le amestecă pe toate împreună”, a spus Cavoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei,…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema