Ucraina eliberează Robotîne, punct strategic important pe frontul din sud-est. Rușii spun că au scufundat o navă lângă Insula Șerpilor


Ucrainenii au atacat cu drone Moscova marți dimineață. Aeroporturile internaţionale Domodedovo, Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova au fost închise pentru scurt timp. Forțele ucrainene au anunțat că au intrat în localitatea Robotîne, importantă din punct de vedere strategic pentru contraofensiva ucraineană din sud-estul țării. 

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI 

Șefa diplomației germane spune că atacurile Ucrainei pe teritoriul Rusiei sunt justificate

ACTUALIZARE 20:10 Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a apreciat marţi că atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus, din ce în ce mai frecvente, sunt în conformitate cu dreptul internaţional, informează AFP. Potrivit acesteia, Ucraina are dreptul garantat de Carta ONU de a reacționa în apărarea propriului popor. 

“Rusia a atacat Ucraina, de aceea Ucraina are un drept garantat de Carta Naţiunilor Unite de a-şi apăra ea însăşi ţara şi poporul”, a declarat şefa diplomaţiei germane în timpul unei conferinţe de presă, răspunzând la o întrebare asupra eventualelor riscuri de escaladare în conflict pe care le-ar reprezenta recentele atacuri ucrainene cu drone, atacuri ce se înmulţesc în regiunea Moscovei. “Rusia bombardează fără oprire ţinte civile în Ucraina, silozuri de grâne, spitale, biserici. Şi Ucraina se apără în cadrul dreptului internaţional”, a declarat Annalena Baerbock în timpul acestei conferinţe de presă, alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, notează Agerpres.

Moment hilar cu Putin la Kremlin. Dictatorul rus uită pe ce mână are ceasul

ACTUALIZARE 19:36 Moment bizar la Kremlin. Președintele rus, Vladimir Putin, pare că a uitat pe ce mână poartă ceasul. În timpul unei transmisiuni acesta se uită la mâna stângă, în timp ce ceasul său este pe mâna dreaptă. „Poate nu este adevăratul Putin”, au comentat pe rețelele sociale cei care s-au amuzat de momentul hilar.

Vladimir Putin a uitat pe ce mână poartă ceasul. Foto: Captură video

 

Vezi momentul AICI.

Serghei Surovikin nu mai este la conducerea forțelor aerospațiale rusești. Acesta ar fi fost demis

ACTUALIZARE 19:10 Un cunoscut jurnalist rus a declarat marţi că generalul Serghei Surovikin a fost demis din funcţia de şef al forţelor aerospaţiale ale ţării, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Serghei Surovikin
Generalul Serghei Surovikin nu a mai fost văzut în public de la revolta de scurtă durată din 23-24 iunie a grupului de mercenari Wagner şi a liderului său Evgheni Prigojin împotriva conducerii militare a Rusiei. Sursa foto: wikimedia.org

Aleksei Venediktov a declarat pe canalul său Telegram că Surovikin a fost înlăturat prin decret oficial, fără a oferi alte detalii. Nu a existat nicio confirmare oficială a informaţiei lui Aleksei Venediktov, fostul şef, bine conectat, al postului de radio Eho Moskvî (care în prezent nu mai difuzează),…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Paște fericit!

Articolul Paște fericit! apare prima dată în Curierul National. Citeste continuarea pe curierulnational.ro