Ucraina anunță că a doborât un bombardier rusesc Su-24M în apropiere de Bahmut


Unitățile ucrainene de rachete antiaeriene au doborât un bombardier rusesc Su-24M în apropiere de orașul Bahmut din estul țării, a declarat miercuri Ministerul ucrainean al Apărării, relatează CNN.

Aeronava a fost distrusă în jurul orei locale 13:30, marți, a precizat ministerul.

Raportul vine în contextul în care ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că țara va apăra Bahmut „atâta timp cât vom avea nevoie de el în ceea ce privește sarcinile de apărare militară”.

„Apărăm Bahmut cu același devotament ca orice altă așezare. Folosirea forțelor și mijloacelor noastre nu este determinată de oportunitatea politică, ci de resursele necesare pentru a respinge inamicul și a îndeplini misiuni de luptă în această zonă”, a declarat Maliar pe Telegram. „Bătălia pentru Bahmut nu este o apocalipsă. Aceasta este o altă pagină eroică în războiul împotriva Federației Ruse de către puternica armată ucraineană”.

Situația de pe linia frontului: Forțele rusești controlează accesul atât la Bahmut, cât și la orașul Avdiivka, aflat în apropiere, pe trei laturi. Acestea au obținut câștiguri marginale în ultimele săptămâni, dar nu au reușit să încercuiască trupele ucrainene în niciunul dintre cele două locuri. Cea mai mare parte a liniilor de front din est s-au schimbat puțin în primele trei luni ale anului.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Tânărul mort azi noapte și-a anunțat sinuciderea. Polițiștii au încercat până în ultima clipă să îl salveze

Urmatoarea stire

Proiectul „pensiilor speciale” a fost votat de Senat

Stiri pe aceeasi tema