Twitter valorează acum mai puțin de jumătate din prețul plătit de Musk în 2022. Cum a fost posibil


  • Rețeaua socială s-a dus în cap după preluarea tumultuoasă a lui Elon Musk.
  • Twitter valorează mai puțin de jumătate din ce a plătit Musk pentru companie acum 6 luni.
  • Informația a fost dezvăluită prin intermediul unui memo intern care a ajuns pe net.

Twitter valorează mai puțin de jumătate din ce a plătit Elon Musk pentru companie acum șase luni, după ce a pierdut mai mult de 20 de miliarde de dolari în valoare, conform unui memo intern scăpat pe net de miliardar, scrie The Guardian.

Musk a sugerat personalului companiei de social media că Twitter este acum evaluat la mai puțin de 20 de miliarde de dolari. Acest lucru se compară cu cei 44 de miliarde pe care i-a plătit pentru el în octombrie 2022.

Preluarea tumultoasă a avut efecte negative

Devalorizarea abruptă a companiei urmează preluării tumultuoase a lui Musk. Mai mulți mari advertiseri au părăsit platforma și o sursă majoră de fonduri pentru achiziția lui Musk a companiei, firma de investiții Fidelity, a redus valoarea participației sale cu 56%. Măsura valorii Twitter a fost bazată pe oferta lui Musk de granturi de acțiuni, potrivit Platformer și Information, care au raportat prima dată despre memo.

Musk a spus, de asemenea, că înainte de o serie de concedieri controversate, compania era la aproximativ patru luni de epuizarea banilor. Numărul angajaților Twitter a fost redus de la aproximativ 7.500 la aproximativ 2.000, potrivit cifrelor prezentate de Musk în decembrie.

În ultimul său memo, el le-a spus angajaților: „Văd o cale clară, dar dificilă, spre o evaluare de pste 250 miliarde dolari” , ceea ce ar implica o creștere de zece ori a valorii acțiunilor din acest moment.

Citește și:

Mirositul transpirației altora poate trata anxietatea socială. Care e explicația

Trucuri pentru a folosi ChatGPT mai eficient. Cum treci la un nivel mai avansat

Selena Gomez, văzută sărutându-se și ținându-se de mână cu Zayn Malik

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema