Twitter nu va mai permite „promovarea gratuită” a altor platforme de socializare


Twitter nu va mai permite utilizatorilor să promoveze alte conturi de social media pe platforma sa, a anunţat duminică platforma miliardarului Elon Musk, relatează CNBC.

Cofondatorul Twitter a spus că noua politică a companiei „nu are sens” Foto Unsplash

Recunoaștem că mulți dintre utilizatorii noștri sunt activi pe alte platforme de social media”, a spus compania. „Cu toate acestea, nu vom mai permite promovarea gratuită a anumitor platforme de social media pe Twitter.”

Iar reţelele avute în vedere prin această măsură sunt Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post şi Nostr, precum şi ”linkurile către agregatori de reţele de socializare precum linktr.ee, lnk.bio”, conform Agerpres.  

Twitter a spus că compania va permite în continuare postarea încrucișată de pe diferite platforme, dar postarea pe Twitter a conținutului precum „follow me @username on Instagram”  sau „[email protected]” va încălca politica companiei, preluată de către Elon Musk în octombrie.

Utilizatorilor care vor încalca această nouă politică, li se poate cere să-și șteargă tweet-urile. Conturile pot fi, de asemenea, blocate sau suspendate temporar, a precizat Twitter. Compania va elimina conturile care încearcă să ocolească regulile postând capturi de ecran ale celorlalte conturi ale lor sau scriind cuvinte precum „punct”.

‘Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor”, dar apoi ”orice recidivă va antrena suspendarea permanentă”, detaliază reţeaua de socializare.

Politica este neobișnuită, deoarece puține companii au reguli despre partajarea linkurilor către alte conturi. Cofondatorul Twitter și fostul CEO Jack Dorsey a spus că noua politică a companiei „nu are sens”.

După ce Twitter a anunțat noua politică de promovare, Paul Graham, un influent capitalist, a postat pe Twitter un link către site-ul său, anunțând că va posta pe Mastodon.

Acesta este ultima picătură”, a scris el. Twitter i-a suspendat contul câteva ore mai târziu.

Graham, un susținător al lui Musk, a fondat firma de accelerare pentru startup-uri Y Combinator. Musk a scris într-o apoi că contul lui Graham va fi restabilit și a fost reactivat rapid.

În viitor, va exista un vot pentru schimbări majore de politică”, a spus Musk. “Scuzele mele. Nu se va mai întâmpla.” Musk a scris pe Twitter de la Doha, unde a participat, printre alții, la finala Cupei Mondiale alături de Jared Kushner.

Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată înainte ca el să devină recent proprietarul ei că prin modul de moderare a conţinuturilor a cenzurat anumite opinii, incluzând aici şi suspendarea contului fostului preşedinte republican al SUA Donald Trump.

Dar în ultimele zile Musk a închis – apoi a restabilit – conturile mai multor jurnalişti ai unor mass-media mainstream americane precum CNN, New York Times şi Washington Post, provocând proteste din partea ONU şi a Comisiei Europene, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen l-a ameninţat pe patronul Twitter chiar şi cu sancţiuni.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zuckerman și alții, pe Dealul Feleacului

Urmatoarea stire

Argentina. Sute de mii de oameni au sărbătorit pe străzile din Buenos Aires câștigarea Cupei Mondiale. The Guardian: După pandemie, crize economice și politice în serie și o inflație care a dublat prețurile, “psihicul național avea nevoie de această victorie”.

Stiri pe aceeasi tema

Vai de obrazul ICR!

În sfîrșit, după zecile de articole, hohotele de rîs stîrnite de declarații imbecile și bolboroselile de oameni sărăcuți…