Turcia îndeamnă Danemarca să ia măsuri urgente pentru a împiedica arderea Coranului (surse Reuters)


Ministrul de externe turc Hakan Fidan a îndemnat sâmbătă Danemarca să ia urgent măsuri pentru a preveni noi incendieri ale Coranului, a anunţat o sursă din MAE turc citată de Reuters, relatează Agerpres.

Şeful diplomaţiei turce a discutat la telefon cu omologul său danez Lars Lokke Rasmussen şi a condamnat „atacurile josnice continue împotriva Coranului”.

El i-a spus ministrului de externe danez că este inacceptabil să fie permise astfel de acţiuni sub pretextul libertăţii de exprimare, a menţionat sursa.

Lars Lokke Rasmussen a scris sâmbătă pe platforma de mesagerie X, fostă Twitter, că „Turcia şi Danemarca sunt aliaţi apropiaţi” şi că „este important să nu lăsăm aceste gesturi să reuşească să creeze divizare”.

Acest schimb de remarci vine după ce un mic grup de militanţi anti-Islam au incendiat, marţi, exemplare din Coran în faţa ambasadelor Egiptului şi Turciei din Copenhaga, după alte proteste similare desfăşurate în ultimele săptămâni în Danemarca şi în Suedia.

Danemarca şi Suedia au deplâns incendierea cărţii sfinte a Islamului, dar au adăugat că nu pot împiedica astfel de acte, ţinând cont de legile care apără libertatea de exprimare.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema