Turcia a bombardat buncăre și depozite ale rebelilor kurzi din nordul Irakului, după ce aceștia au revendicat atentatul cu bombă din Ankara. Mai mulți militanți au fost uciși.


Partidul Muncitorilor din Kurdistan  a anunțat, duminică seară, faptul că atentatul cu bombă din capitala turcă a fost organizat de un grup care-i este afiliat. 

După anunț, Turcia a lansat bombardamente aeriene asupra unor depozite, buncăre și peșteri folosite de teroriștii PKK. Potrivit Ministerului turc al Apărării, operațiunea a avut ca scop “neutralizarea PKK și a altor elemente teroriste, prevenirea atacurilor teroriste din nordul Irakului împotriva populației noastre și a agențiilor noastre de aplicare a legii, precum și asigurarea securității frontierelor noastre”.

Agenția kurdă de presă Rudaw a scris că atacurile au vizat ținte din muntele Qandil din Irak, situat în apropierea graniței țării cu Iranul. Muntele este considerat un bastion al Partidului Muncitorilor din Kurdistan. 

PKK a fost format la finalul anilor ‘70, iar în 1984 a intrat într-un conflict armat cu guvernul turc, pentru crearea unui stat independent…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema