Trump s-a aruncat asupra șoferului și a încercat să tragă de volan când a auzit că nu i se permite să meargă la Capitoliu în 6 ianuarie


Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, ar fi devenit extrem de furios și agitat după ce a auzit că Secret Service nu îi permite să participe la Asaltul de la Capitoliu, alături de susținătorii săi, și s-a aruncat asupra șoferului limuzinei sale, încercând să tragă de volan, a spus o consilieră a șefului de cabinet al fostului președinte, Mark Meadows, într-o mărturie în Congres, în cadrul investigației bipartizane asupra evenimentelor din 6 ianuarie, scrie CNN.

Cassidy Hutchinson a depus mărturie, marți, în fața Congresului cu privire la evenimentele care au precedat asaltul sângeros din ziua de 6 ianuarie 2021, când trumpiștii furioși au atacat clădirea Capitoliului, acolo unde avea loc procedura formală de validare a alegerilor prezidențiale.

Conform spuselor acesteia după o relatare „la a doua mână”, Trump a devenit atât de furios pe agenții Secret Service care îi asigurau protecția pentru că au refuzat să-i permită să meargă în marș alături de susținătorii săi spre Capitoliu, încât s-a aruncat asupra șoferului limuzinei și a încercat să tragă de volan.

Tony Ornato, pe atunci adjunct al șefului de cabinet, i-a spus lui Hutchinson că Robert Engel, agentul Secret Service care era de serviciu în 6 ianuarie, i-a spus lui Trump în mod repetat că nu este sigur să meargă la Capitoliu, în drumul înapoi spre Casa Albă, după discursul președintelui susținut chiar înainte de începerea procedurii de validare a alegerilor.

Hutchinson spune că Ornato i-a povestit că Trump a urlat în mașină „Sunt președintele, la dracu’! Du-mă la Capitoliu acum!” (eng.: I’m the fucking President! Take me to the Capitol, now!). După această replică, fostul președinte s-ar fi întins de pe locul din spate al mașinii, s-ar fi aruncat spre șofer și ar fi încercat să apuce volanul și să tragă de el.

Trump a aruncat cu o farfurie cu mâncare în perete când a aflat că procurorul general a afirmat că alegerile nu au fost fraudate

Hutchinson a descris, de asemenea, reacția furioasă a lui Donald Trump când acesta a aflat că procurorul general, Bill Barr, membru al cabinetului său, a spus că alegerile nu au fost fraudate și că nu au fost descoperite niciun fel de dovezi care să ateste vreo fraudă.  

„La momentul când articolul AP a fost publicat (n. red. – în care procurorul general a făcut prima oară afirmațiile referitoare la alegeri), îmi aduc aminte că am auzit gălăgie de pe hol, așa că am scos capul pe ușă și am văzut un valet mergând spre birou și chemându-l pe Mark Meadows pentru că președintele vrea să vorbească cu el.

Mark a mers în birou și s-a întors câteva minute mai târziu. După ce s-a întors, eu am plecat și m-am dus spre sala de mese unde am observat că ușa era întredeschisă, și că valetul schimba fața de masă. El m-a chemat, apoi, înăuntru și mi-a arătat spre un perete aproape de șemineu. Am văzut că pe perete se scurgea o dâră de ketchup și că pe jos era o farfurie făcută țăndări”, a spus Hutchinson în mărturia sa în fața Congresului, conform CNN.

Hutchinson a spus că valetul i-a spus că Trump a fost „extrem de furios” și că a aruncat cu prânzul în perete.

Editor : Adrian Dumitru

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un român, scandal monstru când i-a venit nota. Scria “hamsi”, cu un singur i

Urmatoarea stire

O filipineză a devenit regina frumuseții la concursul transsexualilor din Thailanda

Stiri pe aceeasi tema
Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va imbunatati experienta: politica cookie