Trucul genial prin care casa ta nu va mai mirosi a prăjeală. Ce să pui pe aragaz, de fapt



Ți s-a făcut foame și vrei să îți prepari o cină copioasă. Indiferent că alegi să prăjești cartofi, mici sau să faci o friptură la grătar, de cele mai multe ori, durează ceva până când mirosul de prăjeală va părăsi bucătăria, chiar dacă ai lăsat hota aprinsă. Iată un truc genial pe care-l poți pune în aplicare.

Cum scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie

Ți-ai pregătit o porție de cartofi prăjiți și bucătăria ta miroase de parcă ai fi găzduit o petrecere cu 10 grătare de 1 Mai? Ei bine, gospodinele îți dezvăluie un anumit truc care te va ajuta să scapi de această problemă.

În primul rând, specialiștii te sfătuiesc să gătești cu hota pornită la maximum. În acest fel, fumul și mirosurile neplăcute vor fi absorbite de aparat.

În altă ordine de idei, dacă observi că bucătăria ta s-a umplut de fum, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să deschizi toate geamurile, pentru ca aerul să redevină respirabil în încăperea de gătit.

O altă metodă pentru a scăpa de mirosul de prăjeală ar fi să folosești un anumit sortiment de ulei, potrivit pentru tipul de aliment pe care dorești să-l prepari. De exemplu, atunci când prăjești pește, specialiștii te sfătuiesc să alegi uleiul de măsline extravirgin.

Acest tip de ulei răspunde bine chiar și la temperaturile ridicate. Uleiul din semințe de floarea soarelui face mult fum atunci când ajunge la 190 de grade.

Citește și La ce folosește capacul din interiorul sticlei de ulei, de fapt. Mulți îl ignorau, dar făceau o greșeală

Cum neutralizezi izurile înțepătoare cu oțet și apă

Un alt truc genial pe care ai putea să îl pui în aplicare este să pui la fiert, lângă tigaia cu mâncare, o oală plină cu apă și oțet. Astfel, mirosul înțepător de prăjeală va fi neutralizat, iar tu te vei putea bucura de cină, în tihnă.

O altă soluție ar fi să adaugi câteva frunze de pătrunjel, în uleiul care se încinge în tigaie. În acest fel, mirosurile vor fi neutralizate. Dacă nu ai verdeață la îndemână, poți utiliza puțină zeamă de lămâie, care va preveni apariția mirosului și va da o aromă specială preparatului culinar.

Cel mai tare truc vine la urmă. Bunicile din mediul rural obișnuiesc să pună în uleiul încins câteva felii de mere, pe care le prăjesc. Odată ce au devenit aurii, vei înlătura fructele și vei continua să prăjești orice dorești tu. Vei observa că nu se va mai simți niciun miros neplăcut.

Citește și Trucul prin care orezul nu se va mai lipi de tigaie. Secretul unui bucătar celebru

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema