”Trompetele rusești sunt disperate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră/ Nu înlocuim gazul rusesc cu cărbunele rusesc”/ Ministrul Energiei este criticat de AUR și PSD pe tema închiderii termocentralelor pe cărbune

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit, printr-un mesaj publicat sâmbătă, pe Facebook, despre ”trompetele rusești” care ”falsează” pe tema exploatării cărbunelui în România. Ministrul, care susține închiderea termocentralelor pe cărbune și spune că România nu are producție suficientă de cărbune, astfel că ar trebui să importe, este criticat atât de AUR, cât și de PSD pe această temă.

Ministrul a spus că ”trompetele” sunt ”disperate” pentru că România ”construiește cu partenerii strategici americani, canadieni și francezi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda” și că țara va deveni independentă energetic datorită exploatării gazelor din Marea Neagră.

Popescu a atașat mesajului său o fotografie cu el și una cu George Simion, liderul AUR cu care ministrul Energiei a mai intrat în conflict, inclusiv în episodul în care Popescu a fost bruscat de Simion în Parlament.

De precizat este și faptul că în urmă cu două săptămâni PSD i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să nu închidă capacități de producție a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc, și nu a susținut proiectul de ordonanță de urgență pe această temă.

Și în urmă cu o săptămână a avut loc un atac dur al unui lider social-democrat la adresa ministrului Energiei: Fostul premier Mihai Tudose a spus că Virgil Popescu este ministru ”de prea multă vreme, având în vedere bilanțul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie și viața românilor” și l-a criticat pe ministrul liberal pentru că ar dori închiderea termocentralelor pe cărbune.

Mesajul lui Virgil Popescu

  • ”Trompetele rusesti au inceput sa falseze, incercand sa va sparga timpanele, ca poate asa nu se aude disperarea.
  • De aceea as dori ca trompetele rusesti sa raspunda la cateva intrebari legitime: cu ce carbune ar putea functiona o termocentrala pe huila, in conditiile in care intreaga productie de huila a Romaniei asigura functionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 – 3 zile pe saptamana?
  • Trompetele rusesti ar raspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!
    Sa nu uitam ca termocentrala de la Mintia nu are autorizatie de mediu si suntem in proces la CJUE pentru faptul ca am tinut-o deschisa pana in 2021! De aceea am decis sa investim intr-o noua centrala care va produce energie electrica folosind gaz romanesc.
  • Acest cantec fals intens promovat in spatiul public ne arata oare ca trompetele rusesti sunt deranjate ca am inceput sa scoatem gazele din Marea Neagra si vom avea suficient gaz romanesc, inclusiv pentru producerea de energie electrica, si astfel nu vom importa de la rusi? Da, ne bazam pe resursele romanesti.
  • Sunt oare disperate trompetele rusesti ca Romania construieste cu partenerii strategici americani, canadieni si francezi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si cu americanii SMR-uri?
  • Daca e sa raspund: eu spun clar si raspicat ca sunt foarte deranjate! Insa indiferent de zgomotul pe care il fac nu pot pune piedici. Romania va fi independenta energetic. Mergem inainte, investim strategic, iar tara noastra va avea independenta si securitate energetica. Indiferent de cat de tare vor falsa trompetele rusesti!
  • P. S. Ca sa fie foarte clar: in urmatorii ani Romania va produce energie electrica pe baza de carbune la capacitate maxima, pentru a trece peste aceasta criza. Nu se inchide nimic din ceea ce functioneaza. Dar nu vom inlocui importul de gaze rusesti cu importul de carbune rusesc!”

 

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

În următorii ani, România va produce energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă

Urmatoarea stire

De ce au murit 21 de tineri într-un club din Africa de Sud? Misterul pe care țara încearcă să-l deslușească de două săptămâni

Stiri pe aceeasi tema