„Trebuie să fie răsplătiţi la justa lor valoare”
Articol publicat 05 iunie 2023

Actorul scoţian Brian Cox şi-a afirmat, duminică, sprijinul pentru scenariştii aflaţi în grevă la Hollywood, care, a subliniat el, sunt „foarte clar forţele principale” ale creaţiei şi ca atare ar trebui „să fie răsplătiţi la justa lor valoare”.

Brian Cox, care s-a plâns de sfârşitul prematur al personajului său Logan Roy din serialul de succes HBO „Succession”, l-a numit pe creatorul său britanic, Jesse Armstrong, un „geniu” la BBC, potrivit News.ro

Scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă în mai din cauza discuţiilor eşuate cu studiourile şi platformele importante cu privire la o creştere a salariilor.

Citește și: Brian Cox și-a cerut scuze în mod public pentru că l-a numit pe Johnny Depp „supraevaluat” în cartea sa: „Regret”

„Succession” este o cronică usturătoare despre fraţii ultrabogaţi care luptă pentru imperiul deţinut de patriarhul lor, Logan Roy, personaj inspirat, printre alţii, de australianul-american Rupert Murdoch şi interpretat de Brian Cox. Serialul s-a impus ca un succes critic şi popular în ciuda personajelor, unul mai detestabil decât celălalt.

La BBC, Brian Cox a revenit la finalul serialului: “Deduc din asta – nu am văzut finalul – că personajul meu avea dreptate pentru că ştia că toate acestea se vor întâmpla”.

Citește și: Brian Cox dezvăluie de ce a refuzat „Game of Thrones” și „Pirații din Caraibe”. Starul din „Succession” nu e fanul lui Johnny Depp: Este „supraevaluat”

Cox s-a născut în Dundee (Scoţia), în urmă cu 77 de ani. A jucat în numeroase producţii de teatru, televiziune şi cinematografice. Primul lungmetraj din distribuţia căruia a făcut parte a fost „Nicholas and Alexandra” (1971) şi, între altele, a interpretat rolul dr. Hannibal Lecktor în „Manhunter” (1986). A devenit celebru la nivel internaţional odată cu rolurile din „Rob Roy” şi „Braveheart”, apoi a apărut în filme ca „The Bourne Identity” (2002), „The Ring” (2002), „X-Men 2” (2003), „Troy” (2004), „The Bourne Supremacy” (2004), „Zodiac” (2007), „Rise of the Planet of the Apes” (2011) şi „Churchill” (2017).

Citeste continuarea pe www.filmnow.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema