[ditty id=108033]

„Trebuie complet demontate și reconstruite”


Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 13:50

701 citiri

Producătorul german de arme Rheinmetall ar putea livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2 reparate cel mai devreme în 2024, a declarat directorul general al companiei, Armin Papperger, citat duminică de ziarul Bild, transmite Reuters.

Germania a anunţat la începutul acestei luni că va furniza Ucrainei vehicule de luptă de infanterie Marder, pentru a ajuta la respingerea forţelor ruse. Dar Kievul a cerut, de asemenea, vehicule mai grele, cum ar fi Leopard, care ar reprezenta un pas semnificativ în sprijinul occidental pentru Ucraina.

Repararea tancurilor pe care le are în stoc ar costa câteva sute de milioane de euro, iar compania nu ar putea începe să facă acest lucru înainte de confirmarea comenzii, a declarat Armin Papperger pentru Bild.

”Vehiculele trebuie să fie complet demontate şi reconstruite”, a adăugat el.

Germania a devenit unul dintre cei mai importanţi susţinători militari ai Ucrainei, ca răspuns la invazia Rusiei de anul trecut, depăşind un tabu care îşi are rădăcinile în istoria sa sângeroasă din secolul 20 privind trimiterea de arme în zonele de conflict.

Potrivit criticilor, cancelarul german Olaf Scholz şi partidul SPD aflat la guvernare sunt prea lenţi, aşteptând ca aliaţii să acţioneze primii, în loc să îşi asume responsabilitatea Germaniei ca puterea occidentală cea mai apropiată de Ucraina.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat la începutul acestei luni că nu poate fi ”exclusă” livrarea tancurilor mai grele Leopard.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Razie printre taximetriștii din Bucureşti. Zeci de șoferi au rămas fără permise

Urmatoarea stire

Kyra a fost diagnosticată cu o boală cruntă. Părinții sunt devastați de durere: “Ne frânge inimile”

Stiri pe aceeasi tema