Transferul din România făcut pe două containere a apărut în presa spaniolă. “Cele mai ciudate din istoria fotbalului”Fotbalul românesc a făcut înconjurul lumii, prin prisma transferului făcut pe două containere. O publicație de prestigiu din Spania a scris recent pe marginea subiectului.

Transferul pe două containere a ajuns în presa spaniolă

Viitorul Pandurii Târgu-Jiu și-a asigurat în această vară serviciile atacantului Aziz Njoya Njifakue (27 de ani) de la CSM Lugoj, formație care evoluează în eșalonul al patrulea. Nimic neobișnuit până acum, doar că „prețul” plătit de gorjeni în schimbul său a fost unul și cu totul special.

Este vorba despre două containere care vor servi drept vestiare în noua bază de la liceul Agricol, așa cum a anunțat fosta echipă a camerunezului,  prin intermediul rețelelor de socializare. Inevitabil, mutarea a ajuns și în presa internațională.

Cei de la Mundo Deportivo au publicat un amplu articol, catalogând transferul drept unul dintre cele mai ciudate din istoria fotbalului. Între timp, Njifakue și-a făcut debutul în tricoul noii echipe, în meciul cu FK Miercurea Ciuc din etapa a cincea a ligii secunde, încheiat la egalitate, 1-1.

„Unul dintre cele mai ciudate transferuri din istoria fotbalului. Atacantul camerunez Aziz Njoya Njifakue a fost achiziționat în schimbul a două containere. Una dintre semnăturile de pe piața transferurilor care a fost realizată în ultimul moment urmează să devină, mai mult ca sigur, una dintre cele mai suprareale din istoria fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare. Și s-a întâmplat în diviziile inferioare ale României cu Aziz Njoya Njifakue.

Atacantul camerunez în vârstă de 27 de ani a semnat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu (D2) de la CSM Lugoj (D4). Totuși, în loc de transfer financiar, s-a produs o plată materială: mai exact două containere metalice mari. Lugojul a detaliat liniile generale ale acestei operațiuni pe rețelele de socializare: ‘Clubul a primit două containere pe care le vom folosi ca vestiare. Este cel mai bine pentru toată lumea. Clubul a pierdut pe o parte, dar a câștigat pe cealaltă’. O satisfacție împărtășită de Viitorul Pandurii, bucuros că a semnat un atacant care a marcat 44 de goluri în sezonul trecut”, au scris spaniolii.

Cea mai costisitoare perioadă de mercato a ajuns la final

Pe de altă parte, această perioadă de mercato va rămâne în istorie drept cea mai costisitoare de până acum. Nu mai puțin de 7,5 miliarde de euro au fost cheltuite, potrivit estimărilor presei britanice, cea mai mare sumă fiind oferită de Arsenal în schimbul căpitanului lui West Ham, Declan Rice, 116,6 milioane.

Poziția secundă în topul celor mai importante transferuri efectuate în vara lui 2023 este ocupată de Moises Caicedo, adus de Chelsea de la Brighton pentru 116 milioane de euro. Jude Bellingham completează podiumul, datorită celor 103 milioane oferite de Real Madrid Borussiei Dortmund.

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema