Tragedia de la Crevedia, la un pas de a se repeta în Argeș. 120 de persoane au fost evacuate, după ce o conductă de gaz s-a spartMarți dimineața, în comuna Bascov din județul Argeș, a avut loc o situație de urgență ce a generat panică și evacuări în zonă. O conductă de gaze s-a spart în timpul unor lucrări, punând în pericol siguranța localnicilor și a celor care se aflau în apropiere. Autoritățile au intervenit rapid pentru a gestiona situația și a preveni o posibilă explozie devastatoare.

Peste 120 de persoane din comuna Bascov au fost evacuate din casele lor pentru a se evita un potențial dezastru. Incidentul s-a petrecut în timpul unor lucrări, în urma cărora conducta de gaze s-a spart, lăsând să se scurgă gaze în aer. În situații de acest gen, riscul de explozie este extrem de ridicat, ceea ce a determinat autoritățile să acționeze prompt pentru a proteja viețile oamenilor.

Risc de explozie în Bascov, din Argeș

Pe lângă evacuarea locuitorilor, au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța tuturor. Persoanele care lucrau într-o clădire de birouri din apropierea zonei afectate au fost și ele evacuate pentru a se preveni orice risc potențial. De asemenea, circulația a fost oprită în zonă, pentru a împiedica accesul în locul periculos și pentru a permite autorităților să desfășoare operațiunile necesare.

Într-o mișcare preventivă de a evita o tragedie, furnizarea de gaze în zona afectată a fost oprită. Acest lucru a fost esențial pentru a reduce riscul de acumulare a gazelor inflamabile și, implicit, de a preveni o explozie devastatoare. Autoritățile au confirmat că nivelul concentrației de gaze în zonă a fost redus la 0%, asigurând astfel o situație sigură pentru locuitori care lucrau în zonă.

Pe lângă evacuări și oprirea furnizării de gaze, circulația în zonă a fost restricționată pentru a se evita situații neprevăzute și pentru a permite autorităților să acționeze în mod eficient. Drumul Național 7, care trece prin zonă, a fost închis în ambele sensuri, creându-se astfel un perimetru de siguranță în jurul locului incidentului. Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni orice risc de explozie sau incidente neplăcute în urma scurgerii de gaze.

„La faţa locului intervin patru echipaje de pompieri cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD. A fost anunţat şi distribuitorul de gaze pentru luarea măsurilor ce se impun. Întrucât scurgerile sunt însemnate cantitativ, au fost evacuate persoanele de la o clădire de birouri din apropiere şi s-a oprit traficul în zonă”, au transmis reprezentanții ISU Argeş.

Se putea repeta istoria de la Crevedia

Această situație de pericol de explozie vine în contextul unui eveniment tragic care a avut loc recent într-o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Exploziile de acolo au provocat decesul a două persoane și rănirea altor 58, dintre care 43 erau angajați ai Ministerului de Afaceri…

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema