Tractoarele robot electrice alimentate cu cipuri Nvidia AI sunt aici

Monarch Tractor, o companie de tractoare electrice inteligente, spune că primele sale vehicule agricole alimentate cu inteligență artificială, numite MK-V, ies de pe linia de producție. Este primul produs al startup-ului din Livermore, California, și folosește platforma AI Jetson edge de la Nvidia pentru a efectua sarcini agricole cu sau fără șofer la volan.

„NVIDIA Jetson îi permite lui MK-V să ruleze aplicații AI cu latență scăzută, în timp real, economisind în același timp energie pentru o durată de viață mai lungă a bateriei și o durată de funcționare extinsă”, a declarat Praveen Penmetsa, CEO Monarch Tractor.

Fiecare MK-V folosește șase dintre sistemele Jetson Xavier NX pe module care le permit să navigheze pe câmpuri folosind doar camere, despre care Penmetsa spune că este crucial pentru siguranță, deoarece mediile agricole ar putea să nu aibă semnale GPS. Mediul vizual este captat de două camere 3D plus șase camere standard.

Potrivit Nvidia și Monarch:

Tractorul colectează și analizează zilnic datele recoltei și poate procesa date de la utilajele actuale și de ultimă generație echipate cu senzori și imagini. Aceste date pot fi folosite pentru ajustări în timp real a implementelor, estimări de producție pe termen lung, stadii de creștere curente și alte valori de sănătate a plantelor și culturilor.

Compania a fost înființată în 2018, în același an în care Nvidia și-a lansat computerul Jetson Xavier AI și platforma de dezvoltatori Isaac, care ajută companiile să dezvolte și să antreneze roboți autonomi.

Multe tractoare din câmpurile agricole au moduri semiautonome, dar în mare parte necesită un șofer pentru a fi așezat. De asemenea, funcționează în mare parte cu motorină, așa că MK-V, cu designul său complet electric și inteligenta opțională pentru șofer, pretinde că este primul model de producție de acest gen.

Primele șase tractoare MK-V „Founder Series” vor fi destinate corporației de vin și băuturi spirtoase Constellation Brands.

Monarch Tractor a strâns 61 de milioane de dolari în timpul unei runde de investiții din seria B în 2021 și de atunci a strâns peste 110 de milioane de dolari. S-a asociat cu Foxconn, compania care produce majoritatea iPhone-urilor Apple; împreună, companiile construiesc MK-V la fosta fabrică GM din Lordstown, Ohio.

Articolul Tractoarele robot electrice alimentate cu cipuri Nvidia AI sunt aici apare prima dată în NewIT.

Citeste continuarea pe newit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Aplicația care a transformat dosarul medical în algoritmi

Urmatoarea stire

BANCUL ZILEI | “Mamă, de ce m-am născut la fix 9 luni după ziua lui tata?”

Stiri pe aceeasi tema

Cine a inventat cardul de credit?

Ascultam niște melodii de Trevor Moore (RIP) și cea despre furia lui împotriva tipului care a inventat cipul…