Toyota a decis închiderea fabricii sale din Rusia, cu posibilitatea de a o vinde ulterior

├Änceputul conflictului din Ucraina ╚Öi sanc╚Ťiunile aplicate de c─âtre Occident ├«mpotriva Rusiei au dus la mari probleme pe lan╚Ťul de aprovizionare pentru majoritatea produc─âtorilor auto din ╚Ťara condus─â de Vladimir Putin. Toyota este doar ultimul nume dintr-o list─â lung─â de produc─âtori care anun╚Ť─â renun╚Ťarea la facilit─â╚Ťile de produc╚Ťie din Rusia.

Decizia celor de la Toyota a venit la sf├«r╚Öitul s─âpt─âm├ónii, anun╚Ťul fiind f─âcut prin intermediul unui comunicat emis de compania Japonez─â. Conform acestuia, din luna martie fabrica din Rusia s-a confruntat cu mari probleme pe lan╚Ťul de aprovizionare dar a ├«ncercat s─â se men╚Ťin─â pe linia de plutire.

Cu toate acestea, decizia ├«nchiderii fabricii a devenit inevitabil─â: ÔÇŁ├Än aceast─â perioad─â, ne-am p─âstrat pe deplin for╚Ťa de munc─â ╚Öi ne-am asigurat c─â uzina noastr─â este gata s─â reporneasc─â produc╚Ťia dac─â circumstan╚Ťele ne permit. Cu toate acestea, dup─â ╚Öase luni, nu am reu╚Öit s─â relu─âm activit─â╚Ťile normale ╚Öi nu vedem niciun indiciu c─â putem reporni ├«n viitor.ÔÇŁ

Produc─âtorul japonez a mai declarat c─â ├«╚Öi va respecta toate obliga╚Ťiile sociale fa╚Ť─â de angaja╚Ťi ╚Öi le va oferi acestora chiar ╚Öi pl─â╚Ťi suplimentare semnificative pentru a face desp─âr╚Ťirea mai u╚Öoar─â. Mai mult, re╚Ťeaua de dealeri nu va fi afectat─â ├«n niciun fel, serviciile post-v├ónzare fiind p─âstrate, at├ót pentru modelele Toyota, c├ót ╚Öi Lexus.

Deși o revenire nu pare posibilă, Toyota a afirmat că fabrica va fi conservată, pentru a putea fi vândută eventual în viitor.

Aceasta are o capacitate de 100.000 de unit─â╚Ťi pe an ╚Öi producea modele Camry ╚Öi RAV-4.

Via: News.ro

Citeste continuarea pe www.automarket.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Thuma cumpără tot: PNL și PSD, Guvern și SRI!

Urmatoarea stire

NASCAR: un pilot a transformat pista de concurs ├«n ring de box – VIDEO

Stiri pe aceeasi tema