”Toți oamenii noștri au fost măcelăriți”. Apelurile telefonice interceptate sugerează pierderi uriașe ale Rusiei AUDIO


Luni, 04 Septembrie 2023, ora 15:50

914 citiri

Soldații rușii, tot mai demoralizați pe fondul accelarprii contraofensivei ucrainene/ FOTO:BBC

Un soldat rus a susținut că o întreagă unitate a fost distrusă după ce a devenit „mult prea relaxată” și soldații s-au îmbătat de bucurie că vor fi trimiși la odihnă, în spatele frontului, dar a fost loviți de un atac ucrainean la Svatove.

Două apeluri telefonice făcute de militari ruși și interceptate de ucraineni sugerează că unități întregi ale Moscovei sunt distruse în timp ce încearcă să țină sub control ofensiva de vară a Ucrainei.

În prima interceptare, publicată de Serviciul de Informații Militare a Ucrainei (GUR), un soldat care vorbește cu soția sau cu iubita sa discută despre soarta „ Brigăzii a 27 -a ” care luptă în Svatove, lângă orașul asediat Kupiansk, spunând:

– „Nu știi ce s-a întâmplat cu brigada 27?”

-“Nu?”

— N-ai auzit despre asta?

-„Nu, ce s-a întâmplat?”

„Problema este că au fost tăiați .”

-“Unde s-a întâmplat?”

– „În Svatove”.

— Te referi la toți?

-„Da, toți băieții noștri au fost măcelăriți.”

Soldatul continuă apoi susținând că masacrul a avut loc pentru că unitatea era „mult prea relaxată” și a băut înainte de o rotație așteptată din primele linii.

El spune: „Da, știau că vor fi retrași în curând, așa că trebuia doar să aibă răbdare.

— Dar nu trebuia să se îmbete.

Luptele din zona Svatove sunt aprige de câteva săptămâni, în timp ce forțele ruse atacă spre orașul Kupiansk, un nod feroviar important cu cinci linii diferite care se intersectează în oraș – dintre care una duce direct în Rusia – făcându-l un obiectiv strategic extrem de important.

Recuperarea Kupiansk ar fi o realizare semnificativă pentru Rusia – nu numai că ar însemna restabilirea legăturii feroviare cu Rusia, dar Kremlinul va valorifica la maximum potențialul propagandistic al recuceririi teritoriului eliberat de Ucraina în contraofensivele de anul trecut.

În acest moment, forțele ucrainene par să reziste atacurilor, dar prin atacurile de la Kupiansk rușii au încercat și să atragă trupele ucrainene care luptă pe frontul de sud, la Zaporojie, scrie Kyiv Post.

Într-un alt apel dat publicității de GUR, un soldat rus poate fi auzit descriind o situație aparent îngrozitoare într-o locație necunoscută.

Vorbind cu cineva numit „Denis”, soldatul spune că a primit un raport și „toți cei cinci băieți sunt morți”. „Șeful de stat major al regimentului mi-a arătat un raport care spunea că au murit acolo“. „L-am verificat și mi-am dat seama că toți cei 5 băieți ai noștri erau considerați morți. Mai era și un nume care nu era familiar.”

El adaugă: „Toate regimentele de apărare teritorială sunt desființate. Numai regimentul nostru a rămas și o fuziune este în curs de desfășurare.”

Deși apelurile nu au fost verificate independent și…

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema