Tornadele au măturat sudul SUA! Cel puțin șase morți în Alabama – VIDEO

Cel puţin şase oameni au murit, joi, în centrul statului american Alabama, după ce furtuni şi cel puţin o tornadă au măturat regiunea, afirmă oficiali locali citaţi de New York Post.

Decesele au fost raportate în comitatul Autauga, la nord-vest de Montgomery, și sunt posibile mai multe decese, a declarat șeriful David Hill pentru WSFA.

Guvernatorul a decretat stare de urgență

„Cu tristeţe am aflat că şase locuitori din Alabama şi-au pierdut viaţa în furtunile care au făcut ravagii în statul nostru. Rugăciunile mele se îndreaptă către rudele lor şi comunităţi. Suntem mult prea obişnuiţi cu această vreme dezastruoasă, dar oamenii noştri sunt rezilienţi. Vom trece peste asta şi vom deveni mai puternici”, a afirmat, pe Twitter, guvernatorul din Alabama Kay Ivey.

Joi, Ivey a declarat stare de urgenţă pentru şase districte din Alabama, cele mai grav afectate de furtună: Autauga, Chambers, Coosa, Dallas, Elmore and Tallapoosa.

În orașul Selma, aceeași furtună violentă care a străbătut sudul SUA, a provocat o tornadă masivă care a aterizat imediat după amiază și a cauzat „daune semnificative” orașului – distrugând case, răsturnând vehicule și doborând copaci.

Primarul Selma, James Perkins, a spus că nu au fost confirmate decese în oraș, în timp ce respondenții evaluează pagubele.

Peste 250 de zboruri au fost anulate sau întârziate la Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta şi Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zodia care va domina pe toată lumea în 2023. Va avea un an perfect

Urmatoarea stire

Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în peste 1,4 milioane de exemplare în prima zi

Stiri pe aceeasi tema