Topul celor mai bune paşapoarte din lume pe 2023. Unul din ele permite călătorii în 193 de ţări fără vizăTopul celor mai puternice pașapoarte din lume a fost actualizat. Unul din ele permite călătorii în 193 de ţări fără a fi nevoie de viză. Pe ce loc s-a clasat România.

Potrivit unui nou raport trimestrial publicat de firma de consultanță Henley & Partners privind cetățenia globală și rezidență cu sediul la Londra a fost identificat cel mai puternic pașaport din lume pe anul 2023.

Cei care îl au beneficiază de acces fără viză sau cu viză la cerere la un număr record de 193 de destinații din întreaga lume.

Vorbim de cetăţenii chinezi care ocupă locul fruntaș din top, chiar înaintea Singapore şi Coreea de Sud ai căror cetăţeni pot vizita liber 192.

Pașapoartele emise de Germania și Spania sunt la egalitate cu 190 de destinații, urmate de Finlanda, Italia, Luxemburg cu 189 de ţări.

Pe locul 5 regăsim la egalitate Austria, Danemarca, Olanda și Suedia, în timp ce Franța, Irlanda, Portugalia și Regatul Unit sunt pe locul 6.

Noua Zeelandă şi SUA sunt pe 7, alături de Belgia, Norvegia, Elveţia şi Republică Cehă. 

România se află pe locul 17 în acest clasament, pașaportul românesc fiind acceptat fără viză în 175 de destinații. 

La coada clasamentului se află Afghanistan, ţară a căror cetăţeni pot călători fără viză doar spre 27 de ţări din lume. 

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Principalele puteri economice ale lumii sunt toate implicate într-un război activ sau se pregătesc pentru el

Urmatoarea stire

Un șofer băut a lovit o femeie pe o trecere de pietoni

Stiri pe aceeasi tema