Top cinci insule grecești nelocuite. Unde să mergi să te bucuri de natură la adevărata ei valoare și de peisaje paradisiace VIDEO


Plajă din Grecia FOTO Pixabay

Grecia este cunoscută pentru insulele sale frumoase care îmbină marea cu muntele și este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor.

Cicladele, Insulele Dodecaneze și Insulele Ionice se numără printre puținele așezări insulare cu o frumusețe aparte/

Cu toate acestea, în Grecia există aproximativ 6000 de insule și insulițe mai mici, dintre care doar 227 sunt efectiv locuite.

Restul sunt insulițe mai mici în mijlocul mării nesfârșite, mici bucăți de paradis în care vă puteți îndrepta pentru o excursie zilnică și vă puteți bucura de natura virgină.

Multe dintre ele se pot vizita. Iată o parte din ele:

Insula Delos

Insula istorică Delos este cunoscută ca fiind locul de naștere al zeului Apollo și o insulă sacră, unde au avut loc ceremonii religioase și spirituale în mileniul I î.Hr.

În zilele noastre, se găsesc situri antice, cum ar fi Teatrul Antic din Delos, unul dintre puținele teatre construite din marmură din Grecia, care datează din anul 314 î.Hr. Turiștii pot descoperi istoria insulei în Muzeul său arheologic sau pur și simplu se pot bucura de natura vizitând muntele și făcând drumeții în împrejurimi.

Puteți ajunge pe insulele Delos prin intermediul unor excursii zilnice cu barca oferite în multe insule, inclusiv Mykonos, Paros și Naxos. Călătoria din Mykonos poate dura până la 30-45 de minute, 2h și 45 de minute din Paros și aproximativ 2 ore din Naxos.

Insula Poliegos

Poliegos, cunoscută și sub numele de Polivos, este o insulă din Marea Egee situată aproape de Milos și Kimolos. Este o bijuterie ascunsă cu ape sale impresionante. Este locul ideal pentru o excursie de o zi, pentru înot, croazieră sau pentru a vă bucura de o experiență de navigație fără griji în jurul insulei virgine.

Puteți vizita farul insulei din Cape Maskoula și rămășițele abandonate ale Bisericii Fecioarei Maria.

Puteți ajunge la Polyaigos din Milos și Kimolos, cele mai apropiate insule din jur. Polyaigos este o destinație preferată pentru navigație datorită apropierii de celelalte insule și numărului mare de locuri de acostare.

Puteți ajunge acolo cu ajutorul unor bărci pentru o excursie zilnică.

Insula Despotiko

În Insulele Ciclade din Marea Egee se găsește un alt colț de rai, Despotiko, cunoscut în trecut sub numele de Prepesinthus. Acesta este considerat a fi a doua casă a lui Apollo. Este plin de descoperiri arheologice de o valoare imensă, iar situl său arheologic, Templul lui Apollo, merită cu siguranță o vizită. Puteți găsi ruine care datează din epoca arhaică, cum ar fi ziduri, altare și fațade.

Puteți ajunge la Despotiko din Antiparos, se află la doar 700 de metri. Închiriați o barcă pentru o excursie zilnică sau căutați tururi ghidate.

Lihadonisia

Insulele Lihadonisia sunt supranumite “Insulele Seychelles” grecesti. În nordul Golfului Euboean se află un mic arhipelag de insule nelocuite de o mare frumusețe, numit Lihadonisia. Este un arhipelag cu ape turcoaz de mică adâncime, țărmuri nisipoase și locuri pline de verdeață.

Este un complex de aproximativ 7 insulițe și recife, cu o formă foarte complicată, creând peninsule uimitoare, golfuri și bijuterii ascunse. Perfect pentru înot, snorkeling, plajă și pentru a vă bucura de natura neatinsă.

Puteți ajunge la Lihadonisia cu barca sau într-o excursie de o zi.

Insula Rhenia

Rhenia este o altă insulă istorică antică, situată chiar vizavi de Delos și foarte aproape de cosmopolita Mykonos, o destinație de top. Se spune că această insulă este, de asemenea, dedicată lui Apollo și că a fost un cimitir în epoca antică.

În zilele noastre, este plină de plaje uimitoare cu nisip auriu și de câteva vestigii care îți amintesc de trecutul glorios. Puteți face drumeții și puteți vedea ferme și grajduri abandonate, precum și locuințe din trecut. Acum este nelocuită, dar înainte era plină de viață.

Are mai multe plaje apreciate de turiști, printre care Ligia, Skinos, Nataliotis, Stena, Glifada și Ampelia.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema