TOP 10 evenimente verzi pentru brașoveni în săptămâna Forumul Orașelor Verzi » Știri din Brașov


Forza Zu, deschiderea Cetățuii, Alpin Film Festival, Brasov Running Festival, Street Delivery x Pietonala FOV, picnic în parc, parada bicicletelor, green talks, ture ghidate pe munte, ateliere de creație, expoziții foto, muzeul mobil al deșeurilor electrice, filme și educație de mediu și multe alte activități verzi îi așteaptă pe brașoveni să le exploreze.

Brașovul se pregătește să găzduiască evenimentul Forumul Orașelor Verzi 3,  o experiență captivantă ce aduce împreună aventură și educație ecologică pentru toate vârstele. Între 4 și 10 septembrie, brașovenii și turiștii sunt invitați să participe la peste o sută  de activități distractive și educative, menite să promoveze sustenabilitatea și să inspire schimbări pozitive în comunitate. Se anunță activități diverse pentru cei mici și cei mari la un loc.

Unele dintre cele mai așteptate activități sunt:

Deschiderea Cetății de pe Straja – Cetățuia între lumi – 8-9 septembrie

Cetățuia Brașovului va fi supusă unui asalt al… artelor. Organizatorii propun program artistic și educațional de inspirație medieval-renascentistă, activități artistice conectate la pulsul prezentului: teatru, muzică, parade, dueluri, concerte, ateliere medievale, iarmaroc, activități sportive, meșteșuguri, ecofood. 

Cetățuia se va putea vizita și în interior, pe un traseu ghidat, prestabilit, care va pune publicul față în față cu emoția întâlnirii sau a reîntâlnirii cu… Istoria, împletită cu emoția participării la   momente artistice cu totul aparte.

Mai mult de atât, brașovenii sunt invitați la o parada specială medievală care va porni din Piața Sfatului, condusă de Cimpoierii din Transilvania și Paladinii de Terra Medies. Acestora li se adaugă biciclistii vremurilor noastre și o trăsură.

FORZA ZU – sâmbătă, 9 septembrie

Pe 9 septembrie, cel mai mare festival al hiturilor românești, vine în Piața Sfatului din Brașov. 

Lista artiștilor care vin la Forza ZU 2023: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Delia, 3 Sud Est, Andra, Spike, The Motans, Loredana, Grasu XXL, Puya, Mira, Andia, Cabron, Nicole Cherry, A.S.I.A., Feli, Holograf, Alina Eremia, Mario Fresh, Jo, Juno, Connect-R, Raluka, Lidia Buble, Cătălin Crișan, Misha Miller, Theo Rose

Brașov Running Festival – festival al alergării și alergătorilor – 9 -10 septembrie

Singura și prima competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, dar și unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei. Evenimentul cuprinde curse dedicate amatorilor, dar și două curse certificate dedicate atleților profesioniști – tRUNsylvania International 10K și European Road Mile. Competiția se va desfășura în cartierul Coresi.

Concert VUNK la Brașov Running Fest – 10 septembrie

Trupa VUNK va susține un mega recital, într-un cadru inedit, la Brașov Running…

Citeste continuarea pe brasovstiri.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema