Top 10 cele mai puternice orașe turistice din lumeCapitala Franței este îndrăgită pentru mâncăruri fine, artă și modă rafinată.

WTTC, un organism nonprofit din industria turismului cu sediul în Marea Britanie, a analizat datele turistice din anul 2022 pentru a vedea unde cheltuiesc călătorii cei mai mulți bani.

Lista generală a celor mai puternice orașe turistice nu a luat în calcul doar biletele la muzeu și camerele de hotel, ci și cât de mult investesc guvernele și companiile locale și naționale în aceste orașe ca destinații turistice, relatează CNN.

Parisul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2024. Deși mai puțin de 5% din facilități vor fi construite acum, orașul investește resurse în infrastructură, securitate.

Turismul aduce capitalei franceze 35,6 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, două țări au avut fiecare câte trei orașe pe lista WTTC. Una dintre ele este SUA, cu Orlando, New York și Las Vegas. În timp ce fiecare oraș obține o parte semnificativă de bani din turism, acestea se adresează unor tipuri diferite de călători – Orlando este popular printre familiile care vizitează parcurile tematice ale orașului, Las Vegas este un centru de jocuri de noroc și de viață de noapte, iar New York atrage gurmanzii și iubitorii de artă. Din acest grup, Orlando a fost cel care a câștigat cel mai mult, adunând 31 de miliarde de dolari pentru 2022.

De asemenea, trei orașe din China – Beijing, Shanghai și Guangzhou – au ajuns în top 10 pîn 2022. Alte destinații chinezești își croiesc drum în clasament. În special, Sanya, o stațiune balneară de pe insula însorită Hainan din sudul Chinei, și Macao sunt menționate ca fiind locuri de urmărit în viitor.

China a investit masiv în turism și face publicitate pentru călătorii internaționali acum, câ nd granițele au fost redeschise. Macao este singurul oraș din China în care jocurile de noroc sunt legale și este mai ușor pentru majoritatea turiștilor să meargă acolo fără viză, spre deosebire de China continentală.

WTTC preconizează că până în 2032 China va domina clasamentul.

“Marile orașe, precum Londra, Paris și New York, vor rămâne centre de putere la nivel mondial, dar în următorii ani, Beijing, Shanghai și Macao vor urca pe lista destinațiilor de top”, spune Julia Simpson, președinte și director general al WTTC.

Tokyo, Mexico City și Londra s-au clasat pe locurile 7, 8 și, respectiv, 9 pentru a completa clasamentul.

Două omisiuni surprinzătoare au fost în Orientul Mijlociu, a cărui popularitate a crescut vertiginos în ultimul deceniu. Deși Dubai, un oraș de lux, și Doha, gazda Cupei Mondiale de fotbal, au fost în fruntea listei cu cele mai mari venituri din turism, nu au obținut scoruri la fel de mari în celelalte categorii și au ieșit din top 10.

Amsterdam, Barcelona și Singapore au scăzut din aceleași motive, obținând scoruri mari pentru suma de bani cheltuită de vizitatori, dar nu au ajuns pe lista generală a celor mai puternice.

Cele mai puternice orașe din lume pentru turism în 2022:

1. Paris, Franța
2. Beijing, China
3. Orlando, Florida
4. Shanghai, China
5. Las Vegas, Nevada
6. New York, New York
7. Tokyo, Japonia
8. Mexico City, Mexic
9. Londra, Marea Britanie
10. Guangzhou, China.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Trei infanterişti marini americani, arestaţi pentru participare la asaltul asupra Capitoliului

Urmatoarea stire

Fetițele rătăcite în Pădurea Voineasa au fost găsite de salvamontiști UPDATE

Stiri pe aceeasi tema