Tone de petarde și alcool, confiscate la perchezițiile din Buzău, Timiș și București


Peste cinci tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Buzău, în urma unor ample percheziții efectuate miercuri în județ, dar și în Timiș și municipiul București.

Descinderile au avut loc într-un dosar penal de evaziune fiscală și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Ancheta a pornit de la un agent economic care a înființat un sistem de livrare a artificiilor în întreaga țară, fără a plăti taxele aferente.

Perchezițiile s-au încheiat cu o captură importantă de articole pirotehnice. În cele 62 de locații percheziționate, anchetatorii au găsit peste cinci tone și jumătate de petarde și artificii deținute ilegal, ce urmau să fie comercializate pe final de an. În județul Buzău au fost 38 de percheziții, dintre care 32 în municipiul reședință de județ.

Perchezițiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru, respectiv magazine şi depozite, a 11 agenți economici, toate având ca obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fără respectarea prevederilor legale.

„Poliţiştii au descoperit şi ridicat 5.512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și T1, 2.700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deținute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare şi înscrisuri. În baza mandatelor de aducere, persoanele cercetate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierii”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

În urma probatoriului administrat, față de doi bărbați în vârstă de 34 și 53 de ani, din Timiș și București, polițiștii au dispus, pe bază de ordonanță, măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 30 decembrie 2022, să fie prezentați unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La percheziții au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Arad, Caraș Severin, Prahova, Timiș, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, dar și Gruparea Mobilă Prahova. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Direcției de Investigare a Criminalității Economice şi al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.


Citeste continuarea pe stiridebuzau.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mesajul lui Andrew Tate după ce a fost reținut. Reacția lui Elon Musk

Urmatoarea stire

Cine a fost Vivienne Westwood, pioniera stilului punk. Povestea unei vieţi dedicate modei şi activismului

Stiri pe aceeasi tema