Tinerii din România pot primi 1.000 de lei de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplineascăVeste bună pentru tinerii din România, care provin din familii cu venituri mici. Potrivit unei hotărâri a Givernului, elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023.

Guvernul a stabilit joi, printr-un proiect de hotărâre, modificarea regulilor acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi. Executivul a decis dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce a debutat în urma cu aproape două decenii.

Calculatoarele care se cumpără prin programul ”Euro 200” vor trebui să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare licențiat.

”Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Până în 2023, beneficiarii Programului EURO 200 erau elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 de ani și provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei pe membru de familie.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Manevra lui Putin vizând Georgia

Președintele rus Vladimir Putin a ridicat interdicția companiilor aeriene ruse de a zbura în Georgia și a anulat…