Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea și-a propus să devină asistentă


Tina Turner a murit. Una dintre cele mai cunoscute cântărețe americane, Tina Turner, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Aceasta a dus mai mulți ani lupta cu o boală cruntă.


In articol:


Tina Turner a murit. Tina Turner a devenit vedetă pop în anii 1980.

Aceasta a decedat la vârsta de 83 de ani, după o suferință îndelungată. Tina Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal în anul 2016. În anul 2017 a suferit un transplant de rinichi.

Cine a fost Tina Turner?

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina Turner s-a născut pe data de 26 noiembrie 1939, în orașul rural Nutbush, Tennessee.
Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock. Tatăl său, Floyd, a lucrat la o fermă locală.

Aceasta nu a putut să se bucure foarte mult de copilărie. Anna Mae  și sora sa, Aillene, s-au despărțit atunci când părinții ei s-au mutat pentru a lucra la o fabrică de muniții.

Anna Mae a plecat să locuiască cu bunicii săi, niște oameni foarte stricți din punct de vedere religios.

Ea și-a început cariera la 18 ani, alături de Ike Turner. A câștigat notorietate mulțumită vocii impresionante și a apariției scenice. Cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”. 

Cei doi s-au căsătorit în 1962. Relația lor s-a sfârșit în anii 1970.

După ce familia s-a reunit după război, Anna Mae a început să cânte într-o biserică locală.

Mama a părăsit familia când aceasta avea doar 11 ani. Doi ani mai târziu, când tatăl s-a recăsătorit, Anna și sora sa au fost trimise la bunica lor, în Brownsville, Tennessee.

Ea a devenit majoretă la școala din localitate. A jucat baschet și s-a bucurat de o viață socială agitată. După absolvire, în 1958, s-a angajat la un spital din St Louis, Missouri. Ea și-a propus să devină asistentă.

Relația sa cu Ike Turner

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Atunci când s-a dus într-un club de noapte, cu sora sa, l-a văzut prima dată pe Ike Turner cântând cu trupa sa, The Kings of Rhythm. 

Ike era un interpret și un muzician foarte cunoscut. Trupa lui a fost una dintre cele mai mari atracții în rândul cluburilor R&B. 

Într-o seară, Annei Mae i s-a oferit microfonul. Prestația sa l-a impresionat foarte mult, încât a rugat-o să cânte cu trupa lui.

În acea perioadă, avea o relație cu saxofonistul trupei Raymond Hill, în urma căreia a avut un copil, Raymond. Fiul lor s-a sinucis în 2018.

În anul 1958, aceasta a făcut prima înregistrare ca solistă. Marea șansă a venit doi ani mai târziu, atunci când a scris o piesă numită Fool in Love.

Citeste si: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Citeste si: Theo Rose, moment absolut…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema