Tina Turner a murit chinuită! Ce boli au măcinat-o în ultimii ani ai vieţii (VIDEO)


Tina Turner, regina Muzicii Rock’n Roll și una dintre cele mai mari cântărețe din a doua parte a secolului trecut, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Anunțul a fost făcut miercuri seară, pe contul de Facebook al artistei.

„Tina Turner a murit în pace, după o lungă suferință, la locuința sa de lângă Zurich. Odată cu ea lumea pierde o legendă a muzicii și un model”, a transmis familia într-un comunicat.

Suferise şi un accident vascular cerebral

Artista a dezvăluit în 2018 că a suferit de boli care i-au pus viața în pericol, inclusiv un accident vascular cerebral și că a trebuit să învețe să meargă din nou.

De asemenea, ea a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, iar hipertensiunea a dus la insuficiență renală.

Cine a fost Tina Turner?

Tina Turner, pe numele adevărat Anna Mae Bullock, s-a născut într-o regiune rurală din statul american Tennessee. În adolescență s-a mutat în Saint Louis, unde l-a cunoscut pe rockerul Ike Turner.

Primul hit al lui Ike și al Tinei Turner a venit în 1960 – „A fool în love”. Cei doi s-au căsătorit în 1962, iar în 1966 au înregistrat „River deep, Mountain high”.

În 2005 a fost premiată de Centrul Kennedy, iar în 2021 a fost primită, ca artistă solo, în Rock and Roll Hall of Fame, la 30 de ani după ce a fost acceptată ca duet, alături de Ike Turner.

De-a lungul carierei, Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de albume și a adunat 12 premii Grammy. Artista s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema