Timpul are legea lui, mai ales în natură.Richardo Correia: Natura schimbă modul în care trăiești timpul.Timpul în natură ne ajută să ne concentrăm pe nevoi viitoare.Plimbările în natură reduc impulsivitatea și amână recompensele.

Timpul are legea lui, mai ales în natură. Un psiholog de la Universitatea Turku din Finlanda a descoperit că a fi în natură poate schimba modul în care percepi timpul și, totodată, poate să-ți dea sentimentul abundenței acestuia. În urma studiului, psihologul a constatat că oamenii percep timpul ca fiind mai lent în natură, comparativ cu mediul urban.

Petrecerea timpului în natură ne ajută să ne concentrăm mai mult pe nevoi viitoare, să reducem impulsivitatea și să amânăm recompensele imediate în favoarea celor pe termen lung. Beneficiile nu se opresc aici. Plimbările în natură reduc anxietatea și depresia, îmbunătățesc somnul, starea de bine și reduc obezitatea și bolile de inimă.

Explicația? Modul în care trăim timpul e modelat de starea…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

avea o sabie de 1,3 m

Arheologii suedezi au făcut o descoperire fascinantă când au găsit mormântul medieval al unui bărbat neobișnuit de înalt,…