Timișoara vrea să cumpere 5.000 de tone de plop, salcâm și…

Colterm, operatorul sistemului centralizat de termoficare din Timișoara controlat de Consiliul Local și aflat în insolvență, vrea să cumpere 5.000 de tone de plop, salcâm, tocătură de lemn și deșeuri de biomasă, cu putere calorică inferioară de referință de 2.500 kcal/kg, pentru a fi utilizate drept combustibil în producția de energie termică și electrică la termocentrala CET Sud din municipiu.

″Biomasa ofertată trebuie să corespundă următoarelor categorii și specii, respectiv esențele de lemn și/sau deșeuri acceptate: 1. Plop; 2. Salcâm; 3. Fracțiunea biodegradabilă a produselor rezultate – din prelucrarea primară și secundară a lemnului; 4. Tocătură de lemn (din speciile menționate la pozițiile nr. 1, 2)″, se arată în documentația unei consultări de piață lansate de Colterm pentru a vedea cât ar costa 5.000 de tone de astfel de materie primă energetică.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Blue Air se prezintă drept “o mândră companie privată românească”, dar anunță că nu poate relua cursele nici după 10 octombrie. Motivul avansat

Potrivit sursei citate, diametrul trunchiurilor de arbori va fi de maximum 640 milimetri, iar ofertanții vor prezenta certificatue de origine pentru biomasă provenită din agricultură și industriile conexe.

În iulie 2020, Primăria Timișoara anunța un proiect de retehnologizare a CET Sud, pentru ca unitatea să poată folosi drept combustibil și biomasa, scopul fiind înlocuirea a circa 10% din cărbunele folosit drept combustibil de către termocentrală.

DOCUMENT Ample modificări la Codul de Procedură Fiscală - Notificare înainte de inspecție fiscală, termen mai scurt la achitarea restanțelor care nu fac obiectul eșalonării, noi plafoane sub care nu se acordă eșalonare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ample modificări la Codul de Procedură Fiscală – Notificare înainte de inspecție fiscală, termen mai scurt la achitarea restanțelor care nu fac obiectul eșalonării, noi plafoane sub care nu se acordă eșalonare

Autoritatea locală preciza că biomasa va proveni din toaletarea arborilor din parcurile și spațiile verzi din municipiu, crengile, ramurile și fragmentele mari de lemn urmând a fi transportate către gospodăria de biomasă amplasată în perimetrul CET Sud, în imediata apropiere a benzilor de transportat cărbune.

Conform companiei, retehnologizarea a fost finalizată încă de anul trecut.

Citeste continuarea pe www.profit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Iranul a arestat mai mulți europeni acuzați de implicare în revoltele de stradă

Urmatoarea stire

7 lucruri fascinante despre cea mai mare insulă a planetei, Groenlanda – 7lucruri.ro

Stiri pe aceeasi tema