Timişoara are autoturismul care îşi vânează “semenii” şi îi amendează. A costat 24.000 de euro, iar în curând ajunge şi la BucureştiMașina e o premieră în România și scaneaza deja toate vehiculele care folosesc locurile de parcare publice din Timişoara. Datele transmise în timp real ajung la echipele de pe teren.

Iulia Pop – reporter Observator: Toate informațiile colectate de mașina aflată pe teren ajung în această bază de date centrală. Mașinile care sunt identificate cu roșu înseamnă că nu și-au plătit parcarea, cine este cu verde a scăpat li are un abonbament valid.

 Autoturismul care îşi vânează “semenii”

Sistemul unic în România a fost creat la Timișoara de la zero, după ce ofertele primite pentru ceva asemănător treceau de 100.000 de euro.

Bogdan Burghină – director adjunct TimPark: Ne-a costat strict partea de camere și tot ce vedeți pe ea, fără mașina în jur de 9000 de euro și mașina undeva la 14,000 de euro, deci e undeva la 23 – 24.000 de euro.

În Timisoara sunt aproximativ 10.500 de locuri de parcare publice. Numărul mașinilor trece de 160.000.

Şi în Bucureşti, 15 maşini ale Companiei Municipale vor monitoriza parcările. Dotate cu acelaşi sistem, autoturismele full electrice vor scana numerele de înmatriculare şi vor verifica dacă şoferii au plătit sau nu. Maşinile vor ieşi pe şosele de la mijlocul lunii martie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema