TikTok-ul, interzis pe telefoanele de serviciu. Cum s-a recurs la acest gest


Comisia European─â a suspendat utilizarea aplica╚Ťiei┬áTikTok┬ápe dispozitivele sale de serviciu pentru a spori securitatea cibernetic─â la nivelul institu╚Ťiei, potrivit unui comunicat de pres─â.

Comisia European─â a interzis TikTok pe telefoanele sale de serviciu Foto: Pixabay.com

Comisia European─â a interzis personalului s─â foloseasc─â aplica╚Ťia chinez─â de socializare┬áTikTok┬ádin motive de securitate, ├«n cel mai recent exemplu de tensiuni tot mai mari ├«ntre Beijing ╚Öi Occident.

TikTok, interzis pe telefoane

Guvernele occidentale sunt din ce ├«n ce mai alarmate de dovezile conform c─ârora companiile chineze de tehnologie ajut─â Partidul Comunist ╚Öi serviciile sale de informa╚Ťii s─â colecteze cantit─â╚Ťi uria╚Öe de date din ├«ntreaga lume, cu un accent deosebit pe ╚Ťinte politice ╚Öi de securitate de mare valoare.

Un oficial de rang ├«nalt a declarat c─â to╚Ťi angaja╚Ťii au primit ordin, joi diminea╚Ť─â, s─â elimine┬áTikTok┬áde pe dispozitivele lor oficiale ╚Öi c─â trebuie s─â elimine aplica╚Ťia ╚Öi de pe dispozitivele personale, dac─â au instalate aplica╚Ťii legate de munc─â. Alternativ, membrii personalului pot ╚Öterge aplica╚Ťiile legate de munc─â de pe telefoanele personale dac─â insist─â s─â p─âstreze TikTok.

,,Pentru a proteja datele Comisiei ╚Öi pentru a spori securitatea cibernetic─â a acesteia, Consiliul de administra╚Ťie corporativ─â al CE a decis s─â suspende aplica╚Ťia┬áTikTok┬ápe dispozitivele corporative ╚Öi pe dispozitivele personale ├«nscrise ├«n serviciul de dispozitive mobile al Comisiei”, se arat─â ├«n e-mailul trimis, joi diminea╚Ť─â, personalului.

P├ón─â c├ónd trebuie dezinstalat─â aplica╚Ťia

Func╚Ťionarilor li se cere s─â dezinstaleze aplica╚Ťia de partajare video “c├ót mai cur├ónd posibil” ╚Öi ├«nainte de 15 martie. ,,├Äncep├ónd cu 15 martie, dispozitivele cu aplica╚Ťia instalat─â vor fi considerate neconforme cu mediul corporativ“, se arat─â ├«n e-mail.

Comisia are o politic─â de tip “bring your own device”, pe care ├«nal╚Ťii func╚Ťionari o descriu ca fiind “oribil─â” din punct de vedere al securit─â╚Ťii.

Este probabil ca ╚Öi celelalte institu╚Ťii ale Uniunii Europene, inclusiv Consiliul ╚Öi Parlamentul, s─â interzic─â aplica╚Ťia, de╚Öi ar putea dura mult mai mult timp pentru ca Parlamentul, ├«n special, s─â fie capabil s─â pun─â ├«n aplicare o astfel de politic─â.

Ce au declarat cei de la TikTok

“Suntem dezam─âgi╚Ťi de aceast─â decizie, pe care o consider─âm eronat─â ╚Öi bazat─â pe concep╚Ťii gre╚Öite fundamentale”, a declarat un purt─âtor de cuv├ónt de la TikTok. ,,Am contactat Comisia pentru a clarifica lucrurile ╚Öi a explica modul ├«n care protej─âm datele celor 125 de milioane de persoane din UE care vin la┬áTikTok┬á├«n fiecare lun─â.”

├Än SUA, aplica╚Ťia a fost interzis─â

Statele Unite, unde┬áTikTok┬ás-a confruntat cu presiuni continue, au interzis aplica╚Ťia, ├«n decembrie, pentru toate dispozitivele guvernului federal, din cauza temerilor legate de poten╚Ťialul spionaj din partea Chinei, unde se afl─â sediul companiei mam─â a┬áTikTok, ByteDance.

De asemenea, mai multe state au implementat, ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â, propriile restric╚Ťii. De asemenea, directorul general al┬áTikTok Shou Zi Chew urmeaz─â s─â depun─â pentru prima dat─â m─ârturie ├«n fa╚Ťa Congresului SUA, la 23 martie, cu privire la poten╚Ťialele riscuri pentru securitatea na╚Ťional─â a Statelor Unite.

TikTok, utilizat de 125 milioane europeni

├Än ├«ntreaga UE, controalele guvernamentale asupra┬áTikTok, care este utilizat ├«n mod regulat de aproximativ 125 de milioane de europeni, s-au intensificat ├«n ultimele luni. Oficialii Comisiei l-au avertizat pe Shou Zi Chew, directorul general al┬áTikTok, cu ocazia primei sale vizite la Bruxelles, s─â respecte legisla╚Ťia european─â.

Cu toate acestea, ├«n afar─â de autorit─â╚Ťile publice din ╚Ü─ârile de Jos, c─ârora li s-a cerut s─â suspende utilizarea aplica╚Ťiei, majoritatea ╚Ť─ârilor UE ╚Öi Bruxelles-ul s-au ferit p├ón─â acum, ├«n mare parte, s─â interzic─â utilizarea┬áTikTok.

Guvernul olandez evalueaz─â riscurile TikTok-ului

Cele patru partide de coali╚Ťie olandeze vor s─â mearg─â mai departe, solicit├ónd interzicerea┬áTikTok┬ápe telefoanele guvernamentale. Presat, guvernul olandez a cerut serviciilor sale de informa╚Ťii s─â evalueze dac─â utilizarea┬áTikTok┬ápe telefoanele guvernamentale reprezint─â un risc. Este primul guvern din Europa care ia ├«n considerare o astfel de interdic╚Ťie.

├Än august anul trecut, parlamentul britanic ╚Öi-a ├«nchis contul┬áTikTok┬ádup─â ce parlamentarii sanc╚Ťiona╚Ťi de China au exprimat ├«ngrijor─âri cu privire la securitatea datelor. ├Än decembrie, pre╚Öedintele francez Emmanuel Macron a atacat compania, numind-o “├«n╚Öel─âtor de inocent─â” ╚Öi o cauz─â de “dependen╚Ť─â real─â” ├«n r├óndul utilizatorilor, precum ╚Öi o surs─â de dezinformare rus─â.

Angaja╚Ťii din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni ai TikTok

TikTok┬áeste, de asemenea, investigat─â de principala autoritate european─â de protec╚Ťie a datelor din Irlanda pentru transferuri poten╚Ťial ilegale de date ale cet─â╚Ťenilor europeni c─âtre China, ├«n conformitate cu Regulamentul general privind protec╚Ťia datelor (GDPR) al UE.

TikTok┬áa recunoscut la ├«nceputul lunii noiembrie c─â unii dintre angaja╚Ťii s─âi din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni ai┬áTikTok. ├Än ├«ncercarea de a lini╚Öti temerile, compania a anun╚Ťat s─âpt─âm├óna trecut─â c─â analizeaz─â posibilitatea de a p─âstra informa╚Ťiile utilizatorilor europeni ├«n trei centre de date din Europa.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!┬á

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

┼×ofer prins cu 210 kilometri la or─â pe A3. I-a fost suspendat permisul, cu efect imediat

Urmatoarea stire

ÔÇŁMomealaÔÇŁ folosit─â de armata ucrainean─â pentru a-i induce ├«n eroare pe ru╚Öi. Cum arat─â sistemul HIMARS gonflabil FOTO/VIDEO

Stiri pe aceeasi tema