Ți se rupe sufletul! Nicolai, un băiat din Republica Moldova, a trecut înot râul Prut pentru a ajunge la părinții săi, în ItaliaDorul de părinți l-a făcut să mute munții din loc! Zilele acestea, un băiețel în vârstă de 14 ani a înotat prin râul Prut, din dorința de a ajunge în Italia, pentru a o vedea pe mama lui. Copilul a pornit dintr-un sat de pe malul din Republica Moldova și a ajuns până în județul Vaslui. 

Adolescentul, cu dublă cetățenie, română și italiană, care a înotat prin râul Prut pentru a-și vedea părinții, a impresionat o țară întreagă. Băiatul de 14 ani a traversat râul Prut prin curenții de apă puternici și apa adâncă, de aproximativ nouă metri, tocmai din Republica Moldova, până în Vaslui.

CITEȘTE ȘI: Gestul emoţionant al unei bătrâne. Cum a fost surprinsă bunica alături de pisica ei

Nicolai și-a pus viața în pericol de dorul mamei

Polițiștii de Frontieră au fost cei care l-au observat pe malul Prutului, la Drânceni. Întrebat de autorități ce s-a întâmplat cu el, băiatul a răspuns că voia să ajungă să-și vadă mama și tatăl care muncesc în Italia. Fusese lăsat în grija bunicilor, însă nu a mai rezistat din cauza dorului de părinți. Gestul pe care l-a făcut l-ar fi putut costa viața.

„În urmă cu o lună a fost lăsat de către mama în grija bunicilor, pe teritoriul Republicii Moldova. În bagajul sumar pe care îl purta, avea doar câteva haine ude și un telefon mobil”, a transmis Irina Mirică, purtător de cuvânt al IJPF Vaslui.

Toți cei care au auzit de povestea tânărului, au rămas impresionați.

 „Dacă nu știa să înoate, se îneca”, a spus un localnic.

Nicolai nu le-a spus bunicilor nimic despre planul său. Când s-a făcut târziu, bunica s-a îngrijorat, însă a crezut că va ajunge mai spre seară acasă.

„Așteptam acasă, să vină. Ies la stradă, nu-i. Mă uit, e ora opt, nu-i. Ei, iaca, dacă n-a venit, a veni”, a mărturisit bunica tânărului, pentru Știrile Pro TV.

Acum, copilul se află în grija Direcției pentru Protecția Copilului din Vaslui până va ajunge mama lui în țară, care este deja în drum spre copilul ei.

„Autoritățile române țin legătura cu autoritățile din Republica Moldova și se fac toate diligențele, pentru ca situația copilului să se clarifice, iar el să se bucure cât se poate în situația data, de cele mai bune condiții”, a transmis Romeo Crețu, reprezentat al DGASPC Vaslui, pentru sursa citată.

VEZI ȘI: Gestul ireal făcut de o mamă! Motivul pentru care a intrat deghizată în elevă, în școala în care învață fiica ei

 

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema