The Witcher Fest, pe urmele lui Geralt din Rivia | REPORTAJ


Unul dintre cele mai populare seriale fantasy, ÔÇ×The WitcherÔÇť, produs de Netflix, a organizat o s─ârb─âtoare de basm, la care ÔÇ×Weekend Adev─ârulÔÇť a fost invitat ╚Öi s-a ├«ntors cu pove╚Öti despre v├ón─âtori ╚Öi vr─âjitoare, despre oameni pasiona╚Ťi, dar mai ales cu concluzia c─â magia nu este un mit.

Protagoni╚Ötii serialului “The Witcher”, al─âturi de o parte dintre fani. FOTO: Netflix

La ├«nceput de var─â, Polonia era ├«n plin─â s─ârb─âtoare: pentru prima dat─â, v├ón─âtorul de mon╚Ötri Geralt din Rivia a avut propria petrecere mondial─â, The Witcher Fest. Fenomenul polonez, care a pornit de la c─âr╚Ťile lui Andrzej Sapkowski ╚Öi s-a tranformat ├«n joc video, a cuprins ├«ntreaga lume mai ales prin serialul ÔÇ×The WitcherÔÇť, produs de Netflix. A╚Öadar, evenimentul care a str├óns laolalt─â fani din toat─â lumea, dar mai ales din Polonia, ai v├ón─âtorilor ╚Öi vr─âjitoarelor, ai elfilor ╚Öi nilfgaardianilor, a ╚Ťinut cu sufletul la gur─â participan╚Ťii pentru avanpremiera sezonului 3 al serialului, dar mai ales pentru ├«nt├ólnirea cu protagoni╚Ötii: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan ╚Öi Joey Batey.

În spatele clădirilor comuniste se află magia

Cu toate c─â The Witcher Fest s-a ╚Ťinut ├«n ┼ü├│d┼║, ora╚Öul natal al celui care a creat universul lui Geralt, ├«nc─â de la intrarea ├«n Var╚Öovia se sim╚Ťea atmosfera de s─ârb─âtoare: drumul de la aeroport c─âtre centrul capitalei era decorat ├«n fel ╚Öi chip cu elemente specifice seriei, iar totul a culminat cu o reclam─â luminoas─â, a╚Öezat─â strategic pe o cl─âdire ├«nalt─â, pe acoperi╚Öul c─âreia se afla o statuie a lui Roach, calul lui Geralt. Nu este nimic surprinz─âtor din toate acestea, c─âci seria de c─âr╚Ťi ÔÇ×The WitcherÔÇť/ÔÇ×Wied┼║minÔÇť/ÔÇ×Vr─âjitorulÔÇť este unul dintre cele mai r─âsun─âtoare succese mondiale ale literaturii din Europa de Est de dup─â 1989.

La Witcher Fest au fost prezen╚Ťi peste 2.500 de fani. FOTO: Netflix

La Witcher Fest au fost prezen╚Ťi peste 2.500 de fani. FOTO: Netflix

┼ü├│d┼║ se afl─â la 130 de kilometri de Var╚Öovia, dar un drum de aproape o or─â ╚Öi jum─âtate este un pre╚Ť infim pentru ceea ce preg─âtiser─â organizatorii. ╚śi c─â tot suntem la capitolul pre╚Ťuri, trebuie s─â punct─âm c─â pentru The Witcher Fest s-a organizat un fel de tombol─â, iar cei peste 2.500 de fani care au p─â╚Öit pe Continent s-au sim╚Ťit de dou─â ori noroco╚Öi. Printre ace╚Ötia s-a aflat ╚Öi un cuplu din Constan╚Ťa, fani ai serialului, ce au c├ó╚Ötigat invita╚Ťii printr-un concurs organizat de un post de radio de la noi, ├«n parteneriat cu Netflix. Festivalul a fost g─âzduit ├«ntr-o cl─âdire industrial─â imens─â, cu c─âr─âmid─â ro╚Öie ╚Öi geamuri mari. Din 1907 ╚Öi p├ón─â ├«n 2000, ea a fost centrala termic─â a ora╚Öului, ├«ns─â dup─â ce ╚Öi-a ├«ncheiat activitatea, datorit─â importan╚Ťei istorice, cl─âdirea a fost reabilitat─â ╚Öi transformat─â ├«n Centrul de ╚śtiin╚Ť─â ╚Öi Tehnologie, aflat sub p─âl─âria Prim─âriei ╚Öi Ministerului Culturii.

Între două lumi

Magia universului Witcher a…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema