Testarea antidrog în școlile din București. Prefectul anunță măsurile pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilorElevii din Capitală ar putea fi testați cu aparatele Drug Test la școală, de medici sau de experți antidrog. Aceasta este una dintre propunerile autorităților din București, alături de obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar, dar și de introducerea unei ore de educație antidrog. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat luni seara, la Digi24, că toți elevii majori și părinții elevilor mai mari de 13 ani vor primi, la finalul lunii septembrie, un chestionar în care își pot exprima părerea legată de aceste trei măsuri de prevenire a consumului de droguri în școli.

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: Ideea la nivelul municipiului București a fost să cerem opinia părinților și a elevilor majori cu privire la trei posibile soluții de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor. Părerea mea este că ar trebui să începem cu clasa a VII-a, cu părinții elevilor de clasa a VII-a.

1. Posibilitatea testării cu un aparat Drug Test în școală, în baza unei metodologii elaborate ulterior și cu acordul în prealabil al părinților, a copiilor care manifestă fie un comportament suspect, fie un comportament antisocial, fie manifestă acte de violență la adresa altor colegi.

2. Obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar, și prezentarea unei dovezi a efectuării acestor analize la înscrierea în anul școlar. Atenție, se prezintă doar dovada că s-au făcut analizele, iar rezultatele merg doar în familie, nu la școală.
Va exista doar o dovadă că acel copil și-a făcut analizele. Opinia mea este că ar trebui să existe anual aceste analize antidrog.

3. A treia întrebare în chestionar este dacă elevii majori și părinții ar fi de acord cu introducerea unei ore de educație antidrog în curricula școală.

Acest chestionar se va implementa în ultima săptămână din luna septembrie, în luna octombrie centralizăm datele, iar în urma acestei centralizări, împreună cu psihologi, cu experți antidrog, cu consilieri școlari, vom propune o metodologie de implementare. 

Motivul pentru care ne ducem către părinți este acela că fără a avea un partner dedicat și ferm în părinți, autoritățile statului nu pot face nimic pentru prevenirea consumului. Noi nu căutăm vinovați, nu vrem să pedepsim copiii care au probleme cu drogurile. 

Chestionarul îl vom da prin Inspectorat și prin mijloacele online către toți părinții vizați. Cine va dori să îl completeze, bine, cine nu, evident că nu îi obligăm. Vom trimite acest chestionar către toți părinții din grupul țintă, adică părinții copiilor de peste 13 ani, și către elevii majori.

De ce se vrea testarea elevilor de la 13 ani?

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: Din datele statistice, adevărul foarte dureros este că cei care încep să consume droguri o fac de la vârsta de 13 ani. A scăzut…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema