Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV la Saschiz – Stiri din Mures, Stiri Targu mures


Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 25 ianuarie 2023, în localitatea Saschiz, începând cu ora 9.00, vizavi de şcoală (nr. 153).

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

”Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate. Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă! Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce! Cancerul de col uterin adesea nu are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat. Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV. Invităm toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani să beneficieze de oportunitate oferită în cadrul acestui proiect şi să acceseze numărul de telefon de la Call-Center 0739-727.187 pentru a se programa la testare gratuită în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sau numerele de telefon puse la dispoziţie de celelalte reţele de screening din judeţul Mureş – Spitalului Municipal Sighişoara – 0770.588.215”, au transmis organizatorii Caravanei.

Detalii despre screening

Cancerul de col uterin se dezvoltă în colul uterin al femeii. Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, care afectează în primul rând persoanele în vârstă, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screeningul cancerului de col uterin nu este de fapt un test pentru cancer. Este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce – screening – diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

(Redacția)Citeste continuarea pe www.zi-de-zi.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

DENT ESTET– Protetică dentară în reabilitarea orală cu sistemul All-on-4

Urmatoarea stire

Ultima ora local: Comisia de Disciplina a modificat clasamentul Seriei I a Ligii a III a » Monitorul de Suceava

Stiri pe aceeasi tema