Tesla reduce cu până la 20% prețurile mașinilor electrice vândute în Europa și SUA. Este a patra oară, în ultimele luni, când compania aplică reduceri de preț sau acordă credite pentru cumpărători.


Prețurile mașinilor Tesla scad cu până la 20% atât în Europa cât și în Statele Unite. Reuters precizează că sumele plătite pentru Model Y, cu tracțiune spate, au scăzut cu 17% în Germania și cu 20% în SUA, unde au fost aplicate reduceri și pentru Model X și Model S. 

Este a patra oară când producătorul de mașini electrice aplică reduceri ale prețului sau finanțări pentru cumpărători. Prima dată, Tesla a aplicat astfel de măsuri în China, în luna octombrie, unde Model 3 și Model Y au fost mai ieftine cu 9%, urmând ca la începutul acestei luni să a aplicat o nouă reducere de 14%. 

Măsurile vin după ce în urmă cu mai puțin de un an Tesla a crescut costurile pentru mașinile sale electrice. “La sfârșitul unui an cu provocări, în care ne-am confruntat cu întreruperi ale lanțului de aprovizionare, am reușit să rezolvăm parțial problemele generate de inflație și le putem oferi aceste reduceri clienților noștri”, a declarat un reprezentant al Tesla Germania pentru Reuters.

Ultimele reduceri aplicate pentru Model 3 și Model Y aduc prețul acestora la un nivel mai mic decât cel de dinainte de scumpirile de anul trecut. În SUA, a fost realizată o analiză a evoluției prețului pentru Model Y, iar concluzia a fost că acesta a scăzut cu până la 20 de mii de dolari (31%). Mașinile electrice devin astfel mai accesibile, prețul lor depinzând de locul în care sunt asamblate, dar și de cel din care provin materialele folosite pentru construcție.

Reducerile de preț aplicate de Tesla au ca scop creșterea vânzărilor în Europa și în SUA, în condițiile în care la începutul lunii s-a constatat că livrările trimestriale ale companiei au fost sub estimările pieței, din cauza problemelor logistice și a preocupărilor legate de cerere.

Surse alternative: TheVerge, Techcrunch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Reţea de trafic de organe, destructurată în Pakistan. Victimele, ademenite cu locuri de muncă bine plătite

Urmatoarea stire

„Who’s in Business“. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business

Stiri pe aceeasi tema