temperaturile au ajuns până la -19 grade Celsius. Barcelona și Mallorca, cele mai afectate zoneAlertă în Spania: Barcelona a fost acoperită cu zăpadă în noaptea de luni spre marți. Furtuna Juliette a adus temperaturi extreme în mai multe regiuni turistice ale Catalunyei, scrie presa internațională, citată de agenția de presă Agerpres.

Temperaturile au scăzut neobișnuit de mult în Barcelona, sub pragul de îngheț. Astfel, un strat de zăpadă cu grosimea de aproximativ 7 centimetri s-a acumulat la începutul săptămânii. De asemenea, a nins puternic și în insula Mallorca.

Ninsorile de la finalul lunii februarie sunt considerate un fenomen meteo extrem, în condițiile în care temperaturile medii, obișnuite, variază între 8 și 15 grade Celsius la începutul anului. În mod normal, parcurile și grădinile locale au copaci înfloriți, în special migdali.

 

Cod roșu de vreme rece în Spania

 

În cazul Insulei Mallorca, din Arhipelagul Baleare, meteorologii au emis un cod roșu de vreme rece. Aceștia se așteaptă la un strat de zăpadă cu grosimea de 40 de centimetri în Munții Serra de Tramuntana, nordul insulei. În plus, mai multe orașe din Mallorca, precum Valldemossa și Lluc sunt acoperite de zăpadă, iar temperaturile au ajuns până la 02 grade Celsius.

Astfel, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe drumuri din nord-estul Spaniei au fost închsie.

În noaptea trecută, temperatura a scăzut până la -18,6 grade Celsius în Lleida, un oraş din provincia Catalunya. În ianuarie, părţi ale insulei Ibiza au fost şi ele acoperite cu zăpadă în urma unui val neobişnuit de frig care s-a abătut asupra insulei spaniole.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Taxele şi impozitele locale din București, majorate cu 13,8% de anul viitor, în baza ratei inflaţiei

Urmatoarea stire

Parlamentul European a interzis TikTok pe dispozitivele de serviciu ale angajaților, la o săptămână după decizia similară a Comisiei Europene.

Stiri pe aceeasi tema