Teleșcoala a început din nou pe TVR și introduce ore de Educație financiară în fiecare zi de vineri. Primele cursuri la care participă și elevi pot fi urmărite online – VIDEO


Emisiunile Teleșcoala de pregătire a elevilor care vor susține Evaluarea Națională au început din nou la Televiziunea Română, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres. O noutate este difuzarea de ore de Educație financiară în fiecare zi de vineri de la ora 15.00. Primele cursuri televizate, la care interacționează și elevi cu profesorii care le susțin, pot fi deja urmărite online: videoclipurile, mai jos în articol.

„Din 11 septembrie, lecţiile de Limba şi literatura română vor alterna cu cele de Matematică, de luni până joi, de la ora 15:00 – 15.30, iar de la ora 15:30 – 16.00 sunt programate cursurile de limbi străine. Emisiunea (…) debutează într-un decor modern şi cu lecţii interactive, adaptate cerinţelor actuale”, se arată în comunicatul de presă al TVR.

Teleşcoala oferă celor aflaţi în anul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen, dar şi cursuri în premieră. Astfel, sezonul cu numărul opt al emisiunii aduce, ca noutate, lecţiile de Educaţie financiară. Din această toamnă, echipei i se alătură cunoscutul profesor al Academiei de Studii Economice Adrian Mitroi, care va prezenta noţiuni economice pe înţelesul tuturor, în fiecare vineri, de la ora 15:00”: va vorbi despre dobânzi, credite, trucuri de economisire, investiţii durabile şi profitabile”, conform sursei citate.

„Ne dorim să fim de folos cât mai multor elevi care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională, dar şi telespectatorilor de toate vârstele care vor să înveţe o limbă străină (engleză, franceză, germană, spaniolă şi… japoneză). Unicat în audiovizualul din România, vinerea, o dată la două săptămâni, avem ‘Limba semnelor române’. Aceste cursuri sunt dedicate tuturor celor care consideră că o comunitate culturală şi lingvistică ca cea a surzilor are dreptul de a comunica în limba maternă, recunoscută oficial în România din 2020”, a spus Sînziana Miloşoiu, producătorul emisiunii, potrivit Agerpres.

Conform comunicatului, printr-o colaborare cu Asociaţia Narada, încă de sezonul trecut, fiecare lecţie este însoţită de un test, pe care elevii îl pot rezolva pe platforma Naradix. „Îşi verifică, astfel, cunoştinţele, dar pot fi şi recompensaţi cu premii”, susțin producătorii.

VIDEO Limba şi literatura română clasa a VIII-a – Recapitulare (11.09.2023):

VIDEO Limba engleză – Simply English – lesson 1 (11.09.2023):

VIDEO Matematică clasa a VIII-a– Punct, dreaptă, semidreaptă, segment, plan şi semiplan (12.09.2023):

VIDEO Limba franceză – En français, s’il vous plaît! | nivel A2 – lecţia 1…

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema