Teama de dronele ucrainene – Rușii își retrag navele de desant din Marea NeagrăMarina rusă a mutat trei ambarcațiuni de debarcare amfibie din Marea Neagră și în Marea Azov, a menționat speakerul marinei ucrainene Dmytro Pletenchuk în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.

O barcă de debarcare rusă și un submarin ar fi fost avariate în Crimeea în timpul unui atac din 13 septembrie al Ucrainei. Pletenchuk a spus că nava care a fost lovită, Minsk, nu poate fi restaurată din cauza naturii avariei și a vechimii sale.

Declarația sa a făcut ecou informațiilor britanice, al căror raport a afirmat că Minsk a fost aproape sigur distrus. Între timp, submarinul Rostov-pe-Don a suferit pagube catastrofale și ar fi nevoie de o investiție uriașă de timp și bani pentru restaurare.

Atacul Ucrainei din 13 septembrie a vizat șantierul naval Sevmorzavod, important pentru întreținerea navelor în Marea Neagră. Unele dintre ele au fost avariate, posibil încetinindu-și capacitatea de a repara navele de război rusești.

Forțele ucrainene au lovit și o instalație rusă de rachete S-400, a doua în câteva săptămâni, cu daune considerate mari. Acest lucru slăbește apărarea aeriană a Rusiei asupra Crimeei și a pământului și mării din jurul acesteia, făcând navele și forțele terestre mai vulnerabile.

Crimeea este critică pentru infrastructura sa navală și linia de aprovizionare pentru forțele ruse din Ucraina. Navele de război rusești sunt platforme importante de rachete care atacă Odesa și alte părți ale Ucrainei.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema