Tările din estul UE cer Bruxelles-ului măsuri pentru transportul cerealelor ucrainene în afara Europei. Piețele locale, destabilizate de importuriGuvernul Poloniei solicită, împreună cu alte state central şi est-europene să fie create de Comisia Europeană mecanisme pentru transportul rapid al cerealelor ucrainene care tranzitează spaţiul comunitar, a declarat joi Piotr Müller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia, citat de site-ul Tagesschau.de.

“Noi putem susţine transportul cerealelor spre state africane, dar trebuie să urmărim atent situaţia de pe piaţa poloneză”, a afirmat Piotr Müller.

Fermierii europeni, nemulțumiți de importurile tot mai mari de cereale din Ucraina

Polonia vrea ca Uniunea Europeană să utilizeze toate instrumentele avute la dispoziţie spre a limita cantitatea de cereale ucrainene care intră pe piaţa UE, a afirmat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, pe fondul furiei în rândul fermierilor din cauza efectelor importurilor asupra preţurilor la cerealele poloneze, transmite Reuters. Furia în creştere în mediul rural din cauza afluxului de cereale din Ucraina dă mari bătăi de cap partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) în acest an electoral, mai ales că baza sa conservatoare de votanţi se află în special în zone rurale şi oraşe mici.

“Cerem folosirea tuturor instrumentelor de reglementare – cote, tarife, care vor limita sau bloca importul de cereale ucrainene în Polonia”, a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă. El a afirmat că a convenit împreună cu liderii câtorva state învecinate cu Ucraina să îi scrie preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a cere luarea de măsuri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

​​Parlamentul European a votat o directivă ce prevede că salariile nu mai pot fi secrete, iar un angajat poate cere angajatorului să facă publice remunerațiile colegilor cu aceleași funcții. Mai este nevoie de aprobarea Consiliului UE.

Urmatoarea stire

Tabloul „Fetiţa cu fundiţă roz” al lui Nicolae Tonitza a fost vândut. Cu cât a fost adjudecat

Stiri pe aceeasi tema