Țara din NATO care va intra în războiul Rusia-Ucraina: „Vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict”Veste de ultimă oră! Ambasadorul polonez în Franța a anunțat că Polonia ar putea intra, în curând, în războiul dintre Ucraina și Rusia. Declarațiile oficialului au fost făcute în contextul transferul avioanelor Mig-29 din Polonia şi Slovacia în Ucraina, precum și posibila escaladare a conflictului militar.

Motivul pentru care Polonia ar putea intra în războiul ruso-ucrainean

Polonia ar putea intra, cât de curând, în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit declarațiilor lui Jan Emeryk Rościszewski, ambasadorul polonez în Franța.

Oficialul susține că Polonia „nu va avea de ales” și ar putea interveni în conflictul militar desfășurat pe teritoriul Ucrainei, pentru a-și apăra „valorile fundamentale care stau la civilizaţiei lor”.

„Fie Ucraina îşi va apăra independenţa, fie dacă nu, vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict, pentru că sunt în joc valorile noastre fundamentale, care stau la baza civilizaţiei noastre, deci nu vom avea de ales.”, a declarat Jan Emeryk Rościszewski, ambasadorul Poloniei în Franţa, într-un interviu la televiziunea Lci.

Vladimir Putin ar fi decis să restabilească vechiul Pact de la Varșovia, după ce ar fi subjugat toată Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria și fosta Germanie de Est, declară un expert rus, potrivit Daily Mail.

Citește și Țara care va fi în pericol dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia. Vești crunte pentru România

„În logica lui Putin, nu putem avea URSS și nu avem Pactul de la Varșovia”

Conform spuselor profesorului Grigory Yudin, planurile și ambițiile imperialiste ale liderului Rusiei ar merge mai departe de ideea de recreare a Uniunii Sovietice, pe fondul conflictului militar declarat în Ucraina, la finele lunii februarie a anului trecut.

Pactul de la Varșovia a reprezentat o alianță militară a țărilor din Europa de Est, ce avea ca scop principal protejarea statelor împotriva amenințării pe care o percepeau din partea alianței NATO. Tratatul a fost semnat în mai 1955, în perioada Războiului Rece.

„În logica lui Putin, nu putem avea URSS și nu avem Pactul de la Varșovia. Acest tip de ideologie este ceea ce își dorește el. A devenit foarte clar că aceasta este ținta lui Putin la sfârșitul anului 2021.

Bineînțeles, el nu crede că aceste țări au vreun fel de suveranitate. El are o furie paranoică față de unele dintre ele, cum ar fi Polonia.”, a declarat specialistul pentru sursa citată.

Citește și România şi Polonia, pe lista lui Vladimir Putin. Ce vrea să facă liderul rus, informaţiile vin chiar din Moscova

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

unde să mergi în această perioadă?

Urmatoarea stire

„Venirea lui Putin la Mariupol e ca întoarcerea unui criminal în serie la locul crimei”, spune o supraviețuitoare a bombardamentelor

Stiri pe aceeasi tema