Tânără din Franța, pusă sub acuzare şi plasată în arest preventiv sub suspiciunea că a planificat un atentat/ Documente descoperite privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă

O tânără, arestată săptămâna trecută în departamentul francez Val-d’Oise, a fost pusă sub acuzare luni, la Paris şi plasată în arest preventiv, suspectă fiind că ar fi planificat un atentat terorist, a declarat o sursă judiciară pentru AFP. În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, relatează AFP.

După aproape patru zile petrecute în custodia poliţiei, suspecta a fost prezentată unui judecător de instrucţie antiterorism de la tribunalul din Paris, care a acuzat-o de asociere teroristă criminală, a mai spus sursa citată.

Tânăra a fost apoi plasată în arest preventiv de către un judecător specializat în libertăţi şi detenţie, în conformitate cu cererile Procuraturii Naţionale Antiterorism (Pnat), a mai precizat sursa judiciară.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani şi care purta vălul specific islamului, a fost arestată, joi, la Enghien-les-Bains (Val-d’Oise), în timpul unui control al documentelor de identitate, potrivit televiziunii France 3.

În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, a relatat France 3, informaţie care a fost ulterior confirmată de sursa judiciară.

sursa: News.ro

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Coaliția ar fi decis să mențină compensarea cu 50 de bani la motorină și la benzină (surse)

Urmatoarea stire

Cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate

Stiri pe aceeasi tema