Surse: Liberalii au votat covârșitor ca guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, dar au pus câteva condiții


George Lupu (www.b1tv.ro)

Liderii PNL au votat cu mare majoritate susținerea asumării răspunderii de către guvernul Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale, potrivit surselor citate de G4Media.

Liberalii susțin asumarea răspunderii de către Guvern

Circa 50 de lideri din Biroul Politic Național (BPN) au votat pentru asumarea răspunderii. Împotrivă au votat 4 iar alți 3 s-au abținut.

Liberalii pun însă câteva condiții pentru asumarea răspunderii:

– eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro

– plafon pentru taxarea profesiilor liberale

– eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%

Au votat împotrivă Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași) și Pavel Popescu (Sector 4).

Votul a fost decisiv pentru planurile coaliției de a merge mai departe cu măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar.

PNL a avut o ședință extrem de tensionată, duminică, la Vila Lac, iar Nicolae Cicuă și ministrul Marcel Boloș al Finanțelor au fost țintele principalelor critici, fiind criticați de mulți liberali pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului, spun sursele G4Media.ro.

Nicolae Ciucă și Marcel Boloș ar fi fost criticați aspru în PNL

Criticile au avut la bază pachetul de măsuri fiscale, iar discuțiile în contradictoriu au fost dure.

„PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a spus un lider PNL pentru G4Media.

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a propus să fie discutată o eventuală ieșire a PNL de la guvernare astfel încât partidul să fie salvat de la căderea accelerată în sondaje.

Sursele G4Media susțin că propunerea a fost respinsă de Niolae Ciucă, care ar fi spus, „eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”.

Propunerea șefului PNL Vâlcea a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a intrat la vot și este neclar dacă va fi reluată sau nu într-o altă ședință.

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema