Sunteți de acord cu interzicerea păcănelelor? SONDAJ



Interzicerea păcănelelor este subiectul unei petiții care circulă în spațiul public. România este sufocată de păcănele și de reclame la jocuri de noroc. 12.000 de săli de pariuri sportive. 400.000 de conturi online pe site-urile dedicate jocurilor de noroc. Sute de mii de dependenți. Mulți dintre ei și-au pierdut casele, locurile de muncă, economiile de-o viață.

Mulți dintre dependenți sunt copii. Elevii ies și în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc și nimeni nu acționează. Noi trebuie să avem grijă ca generațiile următoare să nu vadă, zi de zi, în jurul școlilor păcănele și să ia decizii corecte.

Avem nevoie de semnături pentru a pune presiune pe parlamentari să voteze o lege care să interzică păcănelele lângă școli și reclamele la jocuri de noroc care sunt peste tot.

Pe pagina dedicată acestui proiect este prezentată și povestea a unui tânăr dependent de jocuri de noroc.

Jocurile de noroc au istorie lungă de milenii în multe societăți și culturi, iar de prin 1985 a urmat o creștere fără precedent a acestora, precum și a pierderilor corelate, care au ajuns în prezent la sute de miliarde de dolari. Astfel, s-a înmulțit și numărul celor care au ajuns să se lupte cu dependența de jocuri de noroc.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acest interes crescând pentru jocurile de noroc este sporit de legalizarea acestora, de intersectarea jocurilor de noroc cu tehnologiile financiare, dar și de impactul internetului și al dispozitivelor mobile care permit accesarea permanentă a unor astfel de jocuri.

Accesează și alte sondaje Project-E accesând acest link

România are pe hârtie 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, însă în realitate nimeni nu știe, de fapt, câți români au căzut în patima „păcănelelor”.

Pot fi sute de mii, pot fi spre un milion. Ignorați de stat, dependenții sunt tentați la orice colț de stradă să bage „la aparate” și banii pe care nu-i au. Așa apar adevărate drame: destine ruinate, familii destrămate, sinucideri. Doi jucători ies mereu în câștig: patronul de agenție și statul.

Numărul tot mai mare al românilor care joacă la pariurile sportive sau la „păcănele” este explicat prin dezvoltarea aplicațiilor online, care le permit să joace de acasă;
Un alt factor, poate și mai important: în România sunt puține restricții pentru publicitatea la jocurile de noroc. Spoturile sunt difuzate inclusiv la televizor, uneori chiar și în timpul zilei;
Dependenții povestesc că le este greu să se trateze când, la orice eveniment sportiv, transmisiune sportivă sau simplă plimbare prin oraș văd reclame la cazinouri;
Statul nu face nimic să restricționeze publicitatea, nici măcar pe cea de lângă școli. În schimb, percepe taxe mari de la patroni și pare că trece cu vederea efectele negative asupra cetățenilor săi.

Sunteți de acord cu interzicerea păcănelelor?

cuvinte cheie: interzicerea păcănelelor

 

Citeste continuarea pe project-e.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

100 de ani de la moartea istoricul Dimitrie Onciul. Omagiu adus de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Urmatoarea stire

Prima conexiune cuantică funcțională și integrată din România a fost implementată de Universitatea Politehnica. La ce va fi folosită – UseIT.ro

Stiri pe aceeasi tema