”Suntem aici pentru că și profesorii au fost lângă noi pentru a schimba sistemul educațional. Educația este cea mai importantă în societatea noastră”


O elevă de la clasa a XI-a, de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, din București, a explicat reporterilor G4Media, aflați în Piața Victoriei, la mitingul profesorilor, că protestează pentru că și profesorii au susținut mereu reforma în sistemului educațional și pentru că profesorii le sunt mereu alături în clasele terminale, când au de studiat în plus.

”Și ei au fost lângă noi pentru a schimba sistemul educațional, pentru că numai prin proteste și numai prin încercări putem convinge guvernanții să aloce mai mult educației. Educația este cea mai importantă din societatea noastră și îi susținem până la capăt”, a spus Maria. 

Întrebată despre situația complicată a elevilor din clase terminale, care urmează în scurt timp să susțină examene, eleva a explicat că ea însăși a dat examen în pandemia de Covid, dar că totodată a beneficiat de sprijinul voluntar al profesorilor, pentru a obține rezultate bune la examen.

”Înțelegem și perspectiva celor din clasa a 12-a și a celor din clasa a 8-a. Și noi suntem generațiile care au avut examenele cele mai importante în pandemia de Covid, dar pe de altă parte, trebuie să ne gândim și la ce au făcut profesorii pentru noi în tot acest timp. Pentru că și ei stau peste program atunci când sunt clase terminale, și noi lucrăm împreună cu ei când suntem în clasele terminale și de aceea credem că, chiar dacă această grevă este un instrument de presiune pentru guvernanți, în această perioadă e totuși important să ieșim în stradă”, a răspuns eleva.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema