Sunt vizați polițiști de frontieră, suspectați că luau șpăgiMarti, 17 Ianuarie 2023, ora 09:25

1801 citiri

Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție fac percheziții în mai multe vămi din estul și nordul țării, marți dimineață, 17 ianuarie, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș.

La percheziții sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că luau șpăgi.

Descinderile din vămi nu au afectat activitatea de trecere a frontierelor, punctele de frontieră funcționează normal, potrivit informațiilor G4Media.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut primele precizări cu privire la acțiunea organizată marți. Potrivit informațiilor oficiale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

„În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, au arătat reprezentanții DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Lupta pentru supraviețuire a fabricilor europene și sfârșitul brandului Made in Europe. „Industria noastră va sângera până la moarte”

Urmatoarea stire

Tinerii din Arad care au furat banii unui pensionar, au fost prinși de polițiști. Bătrânul păgubit a încercat să alerge după ei

Stiri pe aceeasi tema