„Sunt niște tocilari naivi, sper că nu sunt și ticăloși. Ancheta de la IPJ Bihor este un fâs”Polițistul Marian Godină a publicat, duminică, o analiză complexă a unui reportaj Recorder, și spune că ancheta respectivă ar fi un fâs și un fals. Potrivit Recorder, un polițist din Oradea ar fi fost presat de superiori să renunțe la o plângere împotriva unui „cunoscut om de afaceri”, cu a cărui soție a avut un conflict.

Potrivit lui Marian Godină, datele furnizate de polițistul Paul Filimon în investigația Recorder ar fi, de fapt, o manipulare.

Godină îi acuză astfel pe jurnaliștii de la Recorder că sunt niște „tocilari naivi”, iar ancheta lor ar fi „un fâs”.

„Revenind la reportajul de zilele trecute, l-am urmărit în timp ce mă aflam la mare, iar prima impresie pe care mi-a lăsat-o a fost că e un mare fâs, cu multe afirmații îndoielnice, dar mi-am propus să nu îmi ocup concediul dându-mi cu părerea despre reportaj.

Pentru că mesajele pe care le primeam nu se mai opreau, am decis să îmi scriu public părerea, mai ales că mă mustra puțin conștiința, văzând cât de nedrept sunt atacați unii oameni, dar și instituția în care muncesc de 17 ani, iar eu stau și tac doar ca să nu mă complic.

Mi-am scris părerea, iar apoi a urmat dezastrul. Oameni total dezamăgiți de mine, oameni care mi-au scris că m-am vândut, oameni care mi-au comentat în fel și chip. Și cât de ușor ar fi fost să mă cocoț și eu pe valul de populism și să strig și eu la unison câtă corupție e la IPJ Bihor și ce nenorociți sunt ăia de acolo, așa cum, de altfel, au făcut unii polițiști dornici de afirmare în spațiul public, care și-au aplaudat colegul Filimon de la Bihor, bucurându-se de aprecierea temporară a publicului”, scrie Marian Godină.

„Îți trebuie ceva curaj să fii împotriva Recorder”

Acesta spune că trebuie să ai curaj să fii împotriva Recorder.

„Eu sunt altfel, sunt conceput să nu-mi placă nedreptatea și să nu pot să tac nici măcar atunci când tăcerea mi-ar fi mai bună decât vorbitul.

Deoarece îți trebuie ceva curaj să fii împotriva Recorder, publicația care ne dă speranța că cineva mai face și jurnalism pe bune în țara asta.

E greu să auzi de la Godină că nu e de acord cu Recorder și va fi și mai greu de citit ce voi scrie în continuare.

Astăzi, când scriu acest text, afirm că jurnaliștii Recorder care au realizat reportajul cu IPJ Bihor sunt doar niște tocilari naivi cu aere de investigatori, niște bieți editori care dacă au dat trei telefoane au impresia că au investigat. Asta e varianta bună, sper totuși că nu sunt niște ticăloși care au făcut tot ce au făcut cu intenție. Mai cred că sunt și foarte ofticați, că s-au învățat să fie adulați, iar oamenii să tremure când aud la capătul telefonului „Bună ziua, sunt de la Recorder”.

Reportajul de la Bihor e unul extrem de slab, e de fapt prezentarea poveștii unui om, a variantei lui, pe lângă care au dat câteva telefoane. Asta numesc…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema